Halep halkı kuşatma altında

Halep halkı kuşatma altında

Suriye'de 3 yıldır rejimin ağır saldırılarına maruz kalan ve alt yapısı çöken eski Halep bölgesi, soğuk kış aylarında elektrik kesintileriyle beraber akaryakıt sıkıntısı çekiyor.

Rejim güçlerinin, muhaliflerin denetiminde bulunan yerleri üç koldan ablukaya alması ve kentteki yardım yollarını savaş uçaklarıyla bombalaması nedeniyle bölgeye akaryakıt nakliyatı yapılamıyor.
 
İnsani yardım kuruluşları, tarihi Halep bölgesinde ihtiyaç sahiplerini belirleyerek, isim sırasına göre 75 bin litre mazot dağıtımı yaparken, ihtiyaç sahipleri dağıtım esnasında uzun kuyruklar oluşturuyor. 
 
AA'ya konuşan bölge sakini Ebu Malik, Esed güçlerinin yoğun saldırıları sebebiyle bir çok bölgede elektrik sıkıntısının olduğunu belirtiyor.
 
Hava bombardımanında Halep'te bir çok semtin yerle bir olduğunu ifade eden Ebu Malik, şöyle devam ediyor:
 
"Rejim bize varil bombasıyla saldıracağına mazot dolu variller atsa en azından ihtiyacımızı görür. Esed güçlerinin, bölgeyi üç koldan kuşatması nedeniyle son dönemlerde kente temel ihtiyaçlar girmemeye başladı. Bir yandan rejim diğer yandan IŞİD'in muhalif bölgelere saldırması sebebiyle halk her konuda sıkıntı çekiyor. Yardımsever vatandaşların katkılarıyla bölgeye 75 bin litre mazot getirildi. Halk aldığı mazotu ısınmak ve yemeklerini pişirmek için kullanıyor. Kış aylarının gelmesiyle ısınma problemi yaşanıyor."
 
Muhaliflerin denetiminde olan bölgelere yoğun saldırılar nedeniyle her geçen gün durumlarının kötüleştiğine işaret eden Ebu Malik, Halep'e akaryakıtın eskisi gibi kolay yollarla ulaşmadığını kaydediyor.
 
Muhaliflerin denetiminde olan bölgelerin rejim güçleri tarafından kuşatma altında alınmaya başlandığına değinen diğer bölge sakinlerinde Ebu Vezir, "Kentin tek çıkış yolu olan Handarat ile Sifat bölgesinden geçen karayollarındaki çatışmalar nedeniyle tüccarlar mazot getiremiyor. Halep'te insani durum gün gittikçe kötüye gidiyor. Yardım kuruluşlarının Halep'te yaşayan sivillere elini uzatması lazım. Bu kış aylarında yeni dramların yaşanmaması için halka yardım edilmesi gerek" diye konuşuyor.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.