Halep, Birleşmiş Milletler'de 'mezbaha' olarak tanımlandı

Halep, Birleşmiş Milletler'de 'mezbaha' olarak tanımlandı

Suriye'deki sivilleri korumak ve kan gölünü durdurmak konusundaki yetersizliğimiz, hiçbirimizin yakasını bırakmayacak

22 Eylül'den bu yana hava saldırısı altında olan kentteki durum ise Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeid Ra'ad al-Hussein tarafından "mezbaha" olarak tanımlandı.

İngiltere'nin çağrısı ile BM'de yapılan özel oturuma videokonferans yoluyla bağlanan Zeyd Ra'ad el-Hüseyin, Halep'teki insan hakları ihlallerinin tarihi boyutlara ulaştığını ve ülkede savaş suçu işlendiğini söyledi.

Ürdün kraliyet ailesinden olan BM yetkilisi Hüseyin, "Suriye'deki sivilleri korumak ve kan gölünü durdurmak konusundaki yetersizliğimiz, hiçbirimizin yakasını bırakmayacak" şeklinde konuştu.

Özel oturumda konuşan BM'nin Suriye'deki ihlaller konusunda kurduğu araştırma komisyonunun başkanı Paulo Pinhero da, "savaş suçlarının" belgelenmeye devam edeceğini açıkladı.

Siviller kenti terk etmiyor

BBC'nin haberine göre Rusya'nın hava saldırılarını geçici olarak durdurduğunu açıklaması sonrası gözler Halep'e çevrildi. Ancak bölgeden gelen haberler yerel halkın tahliye koridorunu kullanmayı reddettiğini gösteriyor. Bunun nedeni olarak da, abluka altındaki bölgeden çıkacaklara tutuklanmama garantisi verilmemesi gösteriliyor.

Lübnan merkezli Al-Mayadeen televizyonunun, Halep'in doğusundan yaptığı canlı yayında, buldozerlerle yolların açıldığı ve kaldırımlarda tahliyeler için ambulans ve otobüslerin bekletildiği görüldü.

Uluslararası Af Örgütü'nün (Amnesty International), uydu fotoğrafları analizine ve kentteki sağlık birimlerinden aldığı bilgilere göre, Rusya liderliğindeki hava gücü, son iki haftada 110 noktayı bombaladı ve bu saldırılarda 400 sivil hayatını kaybetti.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum