Halep ağır bombardıman altında

Halep ağır bombardıman altında

Suriye'nin Halep kentinde muhaliflerin kontrolündeki bölgelere ''vakum, misket, varil ve nüfuz edici bombalarla'' düzenlenen saldırılarda ilk belirlemelere göre 40 kişinin öldüğü, 180 kişinin yaralandığı bildirildi.

Halep'teki sivil savunma yetkilisi Necip Ensari, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Rusya ve rejime ait savaş uçakları Halep'in doğu kesimlerinde Esed güçlerinin kuşatması altındaki bölgelere vakum, misket, varil ve nüfuz edici bombalarla saldırıyor.'' dedi.

Kentin doğusundaki Kadı Asker, Melah, Ensari, Zibdiye, Firdevs, Hulluk, Şear, Seyf ed-Devle ve Celum'un bombalandığını belirten Ensari, saldırılarda 40 kişinin hayatını kaybettiğini, 180'inin yaralandığını ifade etti.

Ensari, ölenlerin tamamının sivillerden oluştuğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

''Yoğun Rus ve rejim saldırılarından dolayı sivil savunma ekipleri olay yerine gitmekte zorlanıyor. Birçok bölgede onlarca kişi enkaz altında. Yoğun bombardımandan dolayı enkazların olduğu bölgelere ulaşamıyoruz. Ulaşılan bölgelerde ise ikinci bir saldırı düzenlenmesi ihtimalinden korkuyoruz. Ruslar kente vakum, misket ve nüfuz edici bombalarla saldırırken rejim de varil bombalarıyla vuruyor. Halep'te insanlık dramı yaşanıyor. Ölenlerin hepsi sivil.''

 ''Muhalif bölgelerde sahra hastaneleriyle fırınlar çalışmıyor''

Muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde bulunan sahra hastanelerinin ilaç ve tıbbi malzeme yetersizliğinden dolayı çalışmadığını söyleyen Ensari, "Birkaç günden bu yana kente düzenlenen yoğun saldırılar nedeniyle halk dışarıya adımını atamıyor. Sahra hastaneleri ile fırınlar kapalı. Çocukların durumu içler acısı. Halep'e yönelik hava saldırıları bir an önce durdurulmalı. İnanın Halep'te vahşet yaşanıyor. Ne olur Halep'i rejimin saldırılarından koruyun.'' dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.