Hakkari'nin içme suyu sıkıntısı çözülüyor

Hakkari'nin içme suyu sıkıntısı çözülüyor

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirme yapılan Hakkari Belediyesi, öncelik sırasına göre kentteki sorunları çözüme kavuşturuyor.

Hakkari'nin alt yapı ve kanalizasyon sorunlarının giderilmesi için yeni projeler hayata geçiren Hakkari Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, kentteki içme suyu sıkıntısını giderecek çalışma başlattı.

Epcim'in talimatıyla, etüt çalışmaları sonucu yer altı su kaynağının tespit edildiği kent merkezine 7 kilometre uzaklıktaki Otluca köyünde sondaj çalışması gerçekleştirildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kızılkaya, İl Müftüsü Faysal Geylani, sondaj için arazilerini belediyeye bağışlayan Adil Erdoğan ve Emrullah Ertunç ile çalışmaları yerinde inceleyen Epcim, kaynağın bereketli olması için dua etti.

"48 saatte bir 3 saat su veriliyordu"

Göreve geldiğinde kentin her mahallesine 48 saatte bir üçer saat su verilebildiğini vurgulayan Epcim, vatandaşların yaşadığı bu sıkıntıyı gidermek için kışa rağmen çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.

Vatandaşların memnuniyeti için mesai gözetmeden çalıştıklarını kaydeden Epcim, şöyle devam etti:
 

  • "Hakkarili vatandaşlarımızı yaşadıkları bu sorunlardan kurtarıp, şehirde eksik olan hizmetlerin tamamlanması için çalışmalarımızı başlatmış bulunuyoruz. Bu sorunların aciliyetini de göze alarak kış mevsimi olmasına rağmen çözümler üretmeye başladık. Bu kapsamda 'Hakkari Merkez İçme Suyu Projemiz' ile, Berçelan, Golan ve Karadağ bölgelerindeki kaynaklardan gelen suda mevsim geçişlerinde yaşanabilecek debi eksikliği sonucu oluşabilecek su açığının karşılanması amacıyla yeni su kaynaklarının bulunup, vatandaşımıza kesintisiz su verilebilmesi için sondaj çalışmalarımızı başlattık."

 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.