Hakkari'de 'Kutlu Doğum' etkinliğine yoğun ilgi

Hakkari'de 'Kutlu Doğum' etkinliğine yoğun ilgi

Hakkari'de ise DİK ile DİVES öncülüğünde Kutlu Doğum Haftası vesilesiyle mevlit verildi. Yoğun katlımın sağlandığı etkinlikte Erciş Belediye Eş Başkanı Diba Keskin katılımcılara hitap etti.

Hakkari’de Demokratik İslam Kongresi (DİK)’in düzenlediği “Kutlu Doğum Haftası” programı büyük ilgi gördü. Programa Van-Erciş Belediye Eş Başkanı Diba Keskin, Demokratik İslam Kongresi Hakkari sözcüsü Lokman Özdemir, HDP ve DBP Eş başkanarı, KESK üyeleri, Diyanet ve Vakıf Emekçileri (DİVES) İl Temsilcisi Mikail Öztunç ile yüzlerce vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Diyanet ve Vakıf Emekçileri Sendikası Hakkari Temsilcisi Mikail Öztunç, Demokratik İslam Kongresi bileşenleri olarak birlikte yaşam kültürü gerçekleştirme mücadelesi içinde olduklarını söyledi.

Öztunç,” İslam Coğrafyasında yaşanan savaşların, huzursuzlukların temel nedeninin birlikte yaşam kültürünün geliştirilmemesinden kaynaklandığını belirterek, bizler Demokratik İslam Kongresi bileşenleri olarak birlikte yaşam kültürünü bölgemizde ve coğrafyamızda gerçekleştirme mücadelesi vermekteyiz" dedi.

Ardından programda konuşan Erciş Belediye Eş Başkanı Diba Keskin, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’in hayatı hakkında detaylı bilgiler verdi.,

DAIŞ çetelerinin kadınlara karşı uyguladığı vahşete değinen Keskin, yapılanların İslam dini ile bağdaşmadığını ifade etti. DAIŞ çetelerinin zulmünden kançıp, yurtlarını terk etmek zorunda kalan kadınları para karşılığında satın alan insanları lanetleyen Keskin, bunu yapanların çetelerden hiçbir farklarının olmadığının altını çizdi.

Program mevlit okunması ile son buldu.

yüksekova haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.