Hakkari'de 160 çocuk eğitime kazandırıldı

Hakkari'de 160 çocuk eğitime kazandırıldı

Hakkari'de çeşitli nedenlerle eğitimi yarıda kalan 160 çocuk, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce yürütülen çalışmalar sonucu eğitime kazandırıldı.

Kentte ihtiyaç sahiplerine yönelik çalışalar yürüten Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Sosyal Hizmet Merkezleri, ekonomik sıkıntıların yanı sıra çeşitli nedenlerle eğitimlerini tamamlayamadıkları belirlenen öğrencilerin yeniden okullu olmaları için de çalışmalar yapıyor.

Bu kapsamda sokakta çalışan çocukların durumuna yönelik anket çalışması yürüten ekipler, daha sonra 3'er kişilik gruplar halinde eğitimi yarıda kalan çocukların ailelerini ikna etmek için görüşmeler gerçekleştirdi.

Yapılan görüşmeler sonucu çocukların aileleri inka edildi. Ekipler, 60'ı örgün olmak üzere 160 öğrencinin eğitim-öğretime kaldıkları yerden devam etmelerini sağladı.

Çocuklar yeniden okullu oldu

Hakkari Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Akif Bildirici, AA muhabirine, kent genelinde belirlenen çocukların "okullu" olması için yoğun bir çalışma yürütüldüğünü söyledi.

Okula devamlılıklarını sağlamak amacıyla öğrencilere rehberlik hizmeti verdiklerini de dile getiren Bildirici, şunları kaydetti:

"Ekiplerimiz Yüksekova merkezde 40 çocuğumuzun sokakta çalıştığını tespit etti. Bu çocuklarla ilgili arkadaşlarımız mesleki çalışmalarını yapıp aileleriyle görüşme gerçekleştirdi ve çocukları yeniden okula kazandırdı. Psiko-sosyal destek süresi boyunca tespit ettiğimiz okula devam etmeyen 40 çocuğumuzun okula kaydını yaptırdık. 100'ü aşkın öğrencinin de açıköğretime kayıtlarını gerçekleştirerek eğitime devamlılıklarını sağladık. Şu anda okul takipleri Sosyal Destek Merkezi ekipleri tarafından yapılıyor. Çocukları sokaktan eğitime kazandırmaya yönelik çalışmalarımız devam edecektir." AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.