Hakkari Üniversitesi yeni logosu ters lale

Hakkari Üniversitesi yeni logosu ters lale

Hakkari Üniversitesi'nin logosu düzenlenen yarışma ile belirlendi.

Yeni logonun belirlenmesi için düzenlenen yarışma için 172 başvuru yapıldı. Logolar arasında 25'ini seçen üniversitenin seçici kurulu, Hakkari'yi simgeleyen 'Ters lale' logosuyla birinciliği Gebze'de özel bir şirkette garafik tasarımcısı Şahin Dursun alırken, aynı zamanda jüri özel ödülünün de sahibi oldu.

Şahin'e birincilik ödülü olan 3 bin. juri özel ödülü olan 1000 TL'yi Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ebubekir Ceylan, Dursun'a verdi. Rektör Prof.Dr. Ceylan, iki ödülü birden kazanna Dursun'a Hakkari'nin tarihi ve doğal güzellikerini anlatan kitapçılar ile Hakkari balı hediye etti. Ceylan, Hakkari Üniversitesinin yeni kurumsal logosunun belirlendiğini kaydederek, "Hakkari'yi simgeleyen 'Ters lale', jüuri özel ödülü ise, tarihi kalıntıları simgeliyor. Logo seçimide bilim adamları da bizlere yardımcı oldu. Birinci gelen arkadaşımızı tebrik ediyoruz. Logoyu seçerken bazı kritirlerler vardır. Bunlardan en önmelisi bir ili temsil eden bir simge olması. Logomuz, ters lale olarak belirlendi" dedi.

Ters lale logosuyla birinci gelen Dursun logoyu seçerken Hakkari'deki insanlarla konuştuğunu ve birçok araştırma yaptığını söyledi. Dursun, çalışmalarını karşılığı birinci olduğu için de mutlu olduğunu ifade etti.

Aktifhaber