HAK-İŞ: Sigaraya verdiğimiz 10 lirayı Suriyeliler için vermeliyiz

HAK-İŞ: Sigaraya verdiğimiz 10 lirayı Suriyeliler için vermeliyiz

Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) Genel Başkanı Mahmut Arslan, Suriye’de yaşanan olaylara dikkat çekti.

Mevlüt Kazan'ın haberi:

 Arslan, oraya gereği kadar yardım yapılmadığını hatırlatarak, "Komşumuz, akrabamız, köyün yarısı Suriye, yarısı Türkiye’de bu suni sınırlar bizim için ayrım noktası olamaz. Onun için sigaraya verdiğimiz bir günlük para olan 10 liramızı veremiyorsak, bence burada bir sorun var demek. En büyük sorumluluk bizde. Demek ki biz bunu yeterince anlatamadık. Allah rızası için Suriye ile dayanışmamızı ne olursa olsun güçlendirelim.'' dedi.

HAK-İŞ il temsilcileri üyeleri kurumsal gelişim eğitim programında konuşan Genel Başkan Arslan, Kilis Belediyesi’ni ziyaret ettik, Kilis’in nüfusu 80 bin. Kilis içinde yaşayan kamplar hariç Suriyelilerin sayısı 90 bin kişinin yaşadığını belirtti. Arslan, oradaki yaşam şartlarının ağırlaştığını söyleyerek, ''Belediye Başkanı daha önce 500 bin ton olan atık, şimdi 100 milyon tonu geçti. Sadece fiziki şartlardan bahsediyoruz. Buna rağmen bölge halkı inanılmaz hoşgörülü ve inanılmaz misafirperver. Bunun Suriye’de yaşanan olaylarla doğrudan ilgisi olduğunu görmemiz gerekiyor. Suriye içerisine ne kadar yardım ulaştırabilirsek göçü o kadar önleyebiliriz. Göçün getirdiği başka sorunlarda var. Bu sorun hepimizin sorunu.'' diye söyledi.

''GENCECİK KIZLAR KİRLİ AMELLERE ALET EDİLİYOR''

Suriye’de çok farklı dramlar yaşandığını açıklayan Arslan, ''Gencecik Suriyeli kızların nasıl kirli ve iğrenç amellere alet edildiğini de medyadan okuyoruz. Bunlar bizim kızlarımız. Bu olayların üzerinden birileri de istismar yapıyorsa buna dur demek, ve bunlara da çare bulmak bizim görevimiz. Dün dünyanın başka yerinde yaşanan sıkıntılara duyarsız kalmadığımız gibi Suriyelilerle ilgilenmek onlara çare olmak zorunda, sorumluluk almak zorundayız. Bu bizim görevimiz. Biz böyle bir milletiz. Bu bizim önemli bir hasletimizi artık unutmaya başladığımız konusunda bir kısım ipuçları var. Bunun böyle olmadığını ortaya koymamız gerekiyor.'' şeklinde konuştu.

Biz dayanışmayı ne zaman unuttuk, bu dayanışma bizim aşımız, ekmeğimiz kadar önemli olduğunu ne zaman unuttuk şeklinde sitem ederek konuşmasına devam eden Arslan, ''Bu dramları tarihte biz de yaşadık. Kilometrelerce uzakta olan Hintli Müslüman kardeşlerimiz ellerinde avuçlarında ne varsa Türkiye için verdiklerini ne zaman unuttuk. Komşumuz, akrabamız, köyün yarısı Suriye, yarısı Türkiye’de bu suni sınırlar bizim için ayrım noktası olamaz. Onun için sigaraya verdiğimiz bir günlük para olan 10 liramızı veremiyorsak, bence burada bir sorun var demek. En büyük sorumluluk bizde. Demek ki biz bunu yeterince anlatamadık. Allah rızası için Suriye ile dayanışmamızı ne olursa olsun güçlendirelim. Devlet inanılmaz kaynak veriyor. Ama devletin verdiği kaynaklar Türkiye sınırında. Bizim kampanyanın hedefi Suriye sınırlar içinde.'' diye konuştu.

''EKMEĞİNİ PAYLAŞAN 6 YAŞINDAKİ KIZ ÇOCUĞU''

Irzlarına tecavüz edilmiş, bir lokma ekmeğe muhtaç kalmış insanlara yardım etmemiz gerektiğini açıklayan Arslan, ''Televizyonda bir görüntü vardı, hatırlayan. 6 yaşında bir kız çocuğu elinde bir ekmek parçası var. Önce bir ısırıyor, sonra kardeşlerine birer lokma veriyor. Sonra bir bomba patlıyor, ekmeği cebine koyup, oradan uzaklaşmaya çalışıyor. Bu aslında hepimiz için bir şamardır. 6 yaşındaki bir kız çocuğu ekmeğini paylaşıyor. Ama biz yapamıyorsak ortada bir sorun var.'' ifadesinde bulundu.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.