Haiti'nin ilk minareli camisi Boukman Buhara'da ibadete açıldı

Haiti'nin ilk minareli camisi Boukman Buhara'da ibadete açıldı

Türkiye Diyanet Vakfı, Haiti'de 2014'te yapımına başladığı, ülkenin ilk minareli camisi Boukman Buhara'yı tamamlayarak ramazanda ibadete açtı.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Haiti'de 2014'te yapımına başladığı, ülkenin ilk minareli camisi Boukman Buhara'yı tamamlayarak ramazanda ibadete açtı.

Yaklaşık 5 bin Müslüman'ın yaşadığı Latin Amerika ülkesi Haiti'de inşa edilen ilk minareli camide ibadete başlandı. Müslümanlar, bölgede yıllardır hasret oldukları ezan sesiyle oruçlarını açarak, teravih namazlarını kılıyor.

TDV Genel Müdürü Mustafa Tutkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, camilerin, toplumun dini, sosyal ve kültürel bakımdan gelişmesinde önemli rolü bulunduğunu söyledi.

Vakfın, cami ve eğitim merkezi yapım faaliyetlerini sadece Türkiye ile sınırlı tutmadığını anlatan Tutkun, bu çalışmaların özellikle, camileri bulunmayan yurt dışındaki azınlık Müslümanları için de gerçekleştirildiğini vurguladı.

Haiti'de 2010'da 300 bin kişinin hayatını kaybettiği depremin ardından Müslüman azınlık için cami yapılmasının gündeme geldiğini belirten Tutkun, "TDV olarak cami ve eğitim merkezleri yapım stratejileri çerçevesinde Haiti'de Boukman Buhara Camisi'nin yapımına 2014'te başladık. Ramazanda da camiyi tamamlayarak ibadete açtık. Boukman Buhara, ülkedeki ilk minareli cami olma özelliği taşıyor." dedi.

"Türkiye ve yurt dışında cami inşasının bayraktarı"

Vakıflarının, Türkiye ve yurt dışında cami inşasının bayraktarlığını yaptığını anlatan Tutkun, "TDV, bugün ezan sesine hasret Müslümanlar için sevgi mekanları camiler inşa etmektedir. Vakfımızın halen 9 ülkede 17 cami inşaatı, 7 ülkede yer tahsis ve projelendirme işlemleri olmak üzere 24 cami projesi bulunuyor. Ülkemizde ise 5 caminin inşaatı, 4 caminin proje işlemleri devam ediyor." dedi.

 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.