'Hainler silah bırakana kadar mücadeleye devam'

'Hainler silah bırakana kadar mücadeleye devam'

Bitlis'te en fazla şehit veren ve teröristlerin korkulu rüyası olan İkizler bölgesindeki güvenlik korucuları, terör örgütü PKK ile mücadelede sonuna kadar kararlı.

Korucular, terör örgütünün korkulu rüyası olan güvenlik güçleriyle omuz omuza vererek, canları pahasına amansız mücadelelerini sürdürüyor.

1990'lı yıllardan bu yana terörle mücadelede 12 şehit veren ve 18 kişinin gazi olduğu İkizler bölgesindeki korucular, terör örgütü PKK'ya geçit vermiyor.

Bölgede gece gündüz demeden görevlerinin başında olan korucular, tüm terör örgütlerini lanetledi.

'Ay yıldızlı bayrak hepimizin'

İkizler köyüne bağlı Çukurca mezrasında yaşayan ve 25 yıldır koruculuk yapan Behçet Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2008 yılında Bitlis kırsalındaki Sehi Ormanları bölgesinde girdiği çatışmada yaralanarak gazi olduğunu söyledi.

Bölgede yaşayan Bedri aşiretine mensup olduğunu ve bugüne kadar her zaman devletin yanında yer aldığını ifade eden Şimşek, şöyle konuştu:

"Bir şehit ve gazi ailesi olarak terör örgütü PKK, DEAŞ, FETÖ, YPG ve tüm terör örgütlerini lanetliyoruz, kınıyoruz. Türk milleti tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamıştır. İşgal ve esaret altında yaşamaya alışık değildir. Bu yüzden Türk milleti bağımsızlığı için pek çok savaş yapmıştır. Vatan toprağı ve ay yıldızlı bayrak hepimizin. Vatanımızda bizi rahatsız ve huzursuz etmek isteyen hain teröristlere ve terörist gruplarına karşı hiçbir zaman fırsat tanımamalıyız. Aynı milletin fertleri olarak yıllarca bir arada kardeşçe yaşadık. Bugün ise bu kardeşliğimizi bölmek ve parçalamak isteyenlerin oyununa gelmemeliyiz."

'Bu mücadeleyi kanımızın son damlasına kadar sürdüreceğiz'

Şimşek, devletle iç içe kırsal bölgelerde hep beraber çatışmalara katılarak bu mücadeleyi sonsuza kadar devam ettireceklerini vurgulayarak, "Artık barış, huzur ve adalet olmasını istiyoruz. Bugüne kadar İkizler bölgesinde 12 köy korucumuz şehit, 18 korucumuz da gazi oldu. Bu mücadeleyi canımızın ve kanımızın son damlasına kadar sürdüreceğiz. Türk vatanına, milletine, toprağına ve bayrağına şehit vermeye hazırız." dedi.

"HDP'li vekiller Kürtleri kandırarak Meclis'e girdi"

İlçenin Yalıntaş köyünde güvenlik koruculuğu yapan Behçet Demir ise yaklaşık 35 yıldır terörle mücadele ettiklerini anlatarak, bugüne kadar hiçbir teröristi köylerine ve topraklarına sokmadıklarını, barındırmadıklarını, yol ve geçit vermediklerini dile getirdi.

Demir, "Kürt, Türk kardeştir. Yanlış ve ayrımcılık yapmasınlar. HDP'li vekiller Kürtleri kandırarak Meclis'e girdi. 'Kürt'üz, kardeşiz, barış ve huzur getireceğiz' dediler. Maalesef terörün arkasında durup destek vermişler. Hiçbir Kürt'e yararları olmadı. Hendek kazdılar, bomba yerleştirip ve mayın döşeyip Kürtleri öldürdüler. Başımız dik alnımız açık. Vatanımızı böldürmeyeceğiz." ifadesini kullandı. 

'Vatanımız, namusumuz ve her şeyimizdir'

Güvenlik korucularından Kazım Taşkın da bölgede yaklaşık 35 yıldır terör örgütü PKK ile mücadele ettiklerini vurgulayarak, vatana, millete sahip çıkan ata ve dedelerinin yolundan gittiklerini kaydetti.

Her zaman devletin yanında yer alarak kötü insanlara karşı savaşmaktan, şehit vermekten ve gazi olmaktan çekinmeyeceklerini aktaran Taşkın, şöyle devam etti:

"Vatanımız, namusumuz ve her şeyimizdir. Koruculuktan vazgeçmeyeceğiz. Kandırılmış ve beyni yıkanmış vatan hainleri ellerini silahlardan çekinceye kadar mücadeleye devam edeceğiz."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.