Hafta sonu yaz sıcakları geliyor

Hafta sonu yaz sıcakları geliyor

Hava sıcaklıklarının yarın, hafta sonu ve önümüzdeki haftanın ilk yarısında hissedilir derecede artacağı ve mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyredeceği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Tahminler Şube Müdürü Ahmet Uçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hafta başından bu yana Türkiye'nin güney ve doğu kesimlerinde gök gürültülü sağanaklara sebep olan yağışlı hava kütlesinin yarın da Doğu Anadolu'nun doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda etkili olduktan sonra yurdu terk edeceğini belirtti.

Yurt genelinde cumartesi günü yağış beklenmediğini kaydeden Uçar, pazar ve pazartesi günleri kuzey kesimlerin parçalı bulutlu olacağını, Karadeniz Bölgesi'nin iç kesimleri ile İç ve Doğu Anadolu'nun kuzey kesimlerinde yerel olarak kısa süreli hafif sağanağın meydana gelebileceğini, diğer yerlerin ise az bulutlu ve açık geçeceğini ifade etti.

Uçar, "Bu hafta ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıkları yarın, hafta sonu ve önümüzdeki haftanın ilk yarısında hissedilir derecede artacak ve mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyredecek" değerlendirmesinde bulundu.

Ülkenin büyük bölümünde bu hafta kaydedilen en yüksek hava sıcaklıklarının 20 derece civarında olduğunu dile getiren Uçar, sıcaklıkların hafta sonunda ve önümüzdeki hafta boyunca İstanbul'da 27, Sakarya ve Kocaeli'de 31, Ankara, Konya ve Antalya'da 32, İzmir ve Bursa'da 34, Adana'da 36, Van ve Erzurum'da 22, Diyarbakır'da 30 ve Şanlıurfa'da 35 dereceye ulaşacağını aktardı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.