Hafta sonu hava nasıl olacak?

Hafta sonu hava nasıl olacak?

Plan yapmadan önce hava durumuna bir göz atın!

31 Ocak Cuma: Doğu Karadeniz'de yağmur, Doğu Anadolu'da kar görülecek. Diğer bölgeler az bulutlu ve açık olacak.

1 Şubat Cumartesi: Yalnızca Doğu Karadeniz'in doğusunda yağmur, Kars ve Ardahan'da kar görülecek. Diğer tüm bölgeler açık az bulutlu olacak.

2 Şubat Pazar: Ege ve Akdeniz kıyılarında yağmur, İç Anadolu'da karla karışık yağmur bekleniyor. Marmara, Karadeniz ve Doğu Anadolu çok bulutlu geçecek.;

3 Şubat Pazartesi: Tüm yurtta yağış bekleniyor. Yağışlar kıyılarda yağmur, İç Anadolu ve Doğu Anadolu'da kar şeklinde görülecek. Sıcaklıklarda birkaç derecelik düşüş bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Sinop, Artvin, Gümüşhane, Bayburt, Bingöl ve Siirt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Sinop, Siirt, Bingöl ve Şırnak çevrelerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Gece ve Cuma sabah saatlerinde Trakya ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı, Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, Göller Yöresi ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara ile Karadeniz kıyılarında kuvvetli (30-60 km/s), Çanakkale çevrelerinde yer yer kısa süreli fırtına (50-70km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

MARMARA: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/s), Çanakkale çevrelerinde yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor. Gece ve yarın (Cuma) sabah saatlerinde Trakya kesiminde buzlanma ve don olayı, bölgenin güneydoğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

EGE: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; yarın (Cuma) öğle saatlerindekuzey kesimlerde kuzey yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor. Gece ve yarın (Cuma) sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve yarın (Cuma) sabahsaatlerinde Göller Yöresinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Genellikle parçalı, bölgenin kuzeydoğusunun çok bulutlu, bu akşam ilksaatlerde Sivas çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve yarın (Cuma) sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Cuma) sabah saatlerinden itibaren Sinop çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerinde batı yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor. Gece ve yarın (Cuma) sabah saatlerindebölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri ile akşam saatlerindeGümüşhane ve Bayburt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda genellikle yağmur, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; Orta Karadeniz kıyılarında kuzey ve batı yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor. Gece ve yarın (Cuma) sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz bölümünün iç kesimlerinin yüksek ve eğimli kesimlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Bingöl ve Şırnak çevrelerinde yağmur ve karla karışık yağmur, yağış alandiğer yerlerde kar şeklinde olması bekleniyor. Gece ve yarın (Cuma) sabah saatlerindebuzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunun yüksek ve eğimli kesimlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Siirt çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Haber7

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.