Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması yapıldı

Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde düzenlenen “Hafızlık ve Kur'an ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması”nda, Orhan Güngör birinci oldu.

DİB Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığı'nın organize ettiği "Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması"nın Türkiye finali Fatih Camisi'nde yapıldı.

Öğlen namazını müteakiben başlayan yarışmada, hafızlar Fatih Akpınar, Hakan Kutlu, Fatih Başkoşan, Muhammet Rıfat Çınar, Destan Kurt, Orhan Güngör, Muhammed Güntay, Harun Gözüakça, Zafer Çiftli ve Ahmet Agit ilk üçe girebilmek için mücadele etti.

Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Osman Şahin başkanlığındaki Mahmut Ercan, Osman Eğin, Talip Akbal ve Abdullah Emin Çimen'den oluşan jürinin değerlendirmesinde Orhan Güngör birinci, Zafer Çiftli ikinci ve Muhammed Güntay üçüncü oldu.

Bu sonuçlara göre, kitap hediyesinin yanı sıra Güngör 10, Çiftli 9 ve Güntay 8 bin lira para ödülü alırken diğer yarışmacılara da 500'er lira verildi.

Cami cemaati de hafızların finaldeki Kur'an-ı Kerim tilavetini beğeniyle ve can kulağıyla dinledi. Program, ikindi namazının ardından sona erdi.

Türkiye genelinden 950 hafızın katıldığı yarışmada elemeleri geçen 10 kişi finale kalmıştı.

"Yeni yeni hafızlar yetiştirilmeli"

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz, cami cemaatine hitabında, hafızların 14 asırdan bu yana Kur'an-ı Kerim'i okuyarak, ezberleyerek nesilden nesile miras bıraktığını söyledi.

Yılmaz, "Hiç şüphesiz, Kur'an-ı Kerim ilahi bir kelam olduğu içindir ki; onu okumak, anlamak, dinlemek, yaşamak ve yeni gönüllere ulaştırmak inanan insanların her birinin, hepimizin görevidir" diye konuştu.

Kur'an'ın okunduğu meclislerde bulunmanın bir lütuf olduğunu anlatan Yılmaz, hafızları yetiştiren ebeveynler ile hocalara teşekkür etti.

Yılmaz, Kur'an-ı Kerim'in ülkenin her yerinde ezberlenmesine gayret gösterilmesi ve yeni yeni hafızlar yetiştirilmesi gerektiğini bildirdi.

Yarışmanın finalinde hazır bulunmaktan duyduğu memnuniyeti de dile getiren Yılmaz, hafız olmanın inançtaki önemini vurguladı.

Yılmaz, Kur'an-ı Kerim'i okuyup anlamanın yanı sıra onun verdiği mesajlara göre hayatı tanzim etme dileğinde bulundu.

"Hafızlar, Kur'an-ı Kerim'i nesilden nesile aktardı"

İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran da Kur'an-ı Kerim ve Peygamber Efendimiz'in sünnetinin her Müslümanın hayatında çok önemli bir yer tuttuğunu belirtti.

Yaran, "Hafızlar, Kur'an-ı Kerim'i, Peygamber Efendimizin zamanından bugüne kadar, nesilden nesile, hocadan talebeye hıfzetmişler ve bugüne kadar getirmişlerdir" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığı tarafından Türkiye çapında organize edilen hafızlık yarışmasında, 10 kişinin finalde yarışacağını kaydeden Yaran, hafızların sayısının artması dileğinde bulundu.

Yaran, "Cenab-ı Hak, Kur'an-ı ve sünneti doğru anlayanlardan, doğru anlatanlardan ve doğru, güzel bir şekilde yaşayanlardan eylesin" diye dua ederek, jüri üyelerine ve hafızlara başarılar diledi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.