Hafızlar toplumun manevi muhafızlarıdır

Hafızlar toplumun manevi muhafızlarıdır

"Allah, Kur’an-ı Kerim’i sevdiği insanların kalbine koyduğu için hafızlar toplumun içerisinde gezen canlı Kur’anlardır. Onlar bu toplumun manevi muhafızları konumundadır"

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş, "Allah, Kur’an-ı Kerim’i sevdiği insanların kalbine koyduğu için hafızlar toplumun içerisinde gezen canlı Kur’anlardır. Onlar bu toplumun manevi muhafızları konumundadır" dedi.
 
Keleş, Kurtuluş Mahallesi'nde yaptırılan 60 öğrenci kapasiteli Geylani Erkek Hafızlık Kur’an Kursu'nun açılışında yaptığı konuşmada, okullara Kur'an-ı Kerim derslerinin girmesinin çok önemli olduğunu, 17 milyon öğrencinin Kur’an-ı Kerim ile karşı karşıya geldiğini belirtti.
Öğrencilerin istedikleri zaman Kur’an-ı Kerim’i öğrenebilecek duruma geldiğini ifade eden Keleş, şunları söyledi:
 
"Bu durum hakikaten çok büyük bir nimet ve hizmettir. Ne mutlu böyle hayırlı nimetlerde ve hizmetlerde bulunanlara. Bir toplum hafız yetiştirmezse o toplumda yaşayan herkes sorumlu olur. Allah, Kur’an-ı Kerim’i sevdiği insanların kalbine koyduğu için hafızlar toplumun içerisinde gezen canlı Kur’anlardır. Onlar bu toplumun manevi muhafızları konumundadır. Bu bakımdan hafızlarımızın değerini ve kıymetini çok iyi bilmemiz gerekiyor."
 
Keleş, 19. Milli Eğitim Şurası'nda görüşülen zorunlu den dersi konusuna da değinerek, "Çocukların dinini doğru bir şekilde ve doğru kaynaklardan öğrenmesi son derece önemlidir. Çocuklarımız dini bilgisini sağlıklı bir şekilde alamazsa nesillerimiz yanlış yola yönelir. O da doğru olmaz. Önemli olan İslam dininin doğru kaynaklardan öğrencilere öğretilmesi ve bu ihtiyacın karşılanmasıdır" diye konuştu.
 
Vali Ali Kolat da kentteki ilk erkek hafızlık Kur’an kursunu açtıklarına dikkati çekerek, "İnşallah Kur’an hükümlerinin yaygınlaşması ve bütün vatandaşlarımıza ulaşmasıyla kötülüklerden korunuruz" ifadelerini kullandı.
 
Konuşmaların ardından Kur’an-ı Kerim ve ilahiler okunup dua edilmesiyle Kur’an kursunun açılışı yapıldı. Vali Kolat ve beraberindekiler, açılış sonrası kursu gezerek kursiyerlerle bir süre sohbet etti.
 
aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.