Hafızayı daha iyi kullanmak için bunları yapın

Hafızayı daha iyi kullanmak için bunları yapın

Hafızayı daha iyi kullanmak için bunları yapın!

1. Duyarlık

Duyularınızı düzenli olarak eğitip hassas hale getirdikten sonra işbirliği içinde kullanmaya çalışmalısınız. Böylelikle hatırlama kabiliyetinizin potansiyelini arttırabilirsiniz.

2. Hareket

3. Birleşme

Yeni öğrendiğiniz bilgilerinizi hafızanızda halihazırda bulunan bilgelerle bağladığınız zaman yeni öğrendiklerinizi çok daha rahat hatırlayabilirsiniz. Bir nevi çağrışım.

4. Mizah 

Bilgilerinizi belleğinizde ne kadar fazla saçma, mantıksız, komik bağlantılarla tutmaya çalışırsanız hatırlama potansiyeliniz de bir o kadar artar.

5. Hayal Gücü 

Einstein, "Hayal gücü bilgiden daha önemlidir." demiştir. Hayal gücünüzü de hafızanızla ve bilgilerinizle ne kadar fazla kullanmaya çalışırsanız hafızanız da o kadar iyi hale gelecektir.

6. Sayılar 

Hafızanızda kaos ve karışlık olmaması için kendinizce bir sıralama prensibi oluşturabilirsiniz.

7. Simgecilik 

Notlarınızı daha kolay hatırlayabilmeniz için farklı ve sıradan olmayan simgeler kullanabilirsiniz.

8. Renk

Renkli kalemlerle hazırlanan notlar, ödevler, renkli hazırlanan slaytlar.. Bunların her biri görsel algılarınıza hitap ederek hatırlama kabiliyetinizi geliştirip hatırlamak istediklerinizi daha kolay hatırlamanıza yardımcı olacaktır.

9. Düzen veya Sıralama

Diğer prensiplerle birleşip beynin 'rastgele erişim' noktalarını arttırır. Bu da aslında sizin 1000 maddelik bir bilgiyi hafızanıza yerleştirmenizi sağlayabilecek hafıza matrisleri geliştirmenize yardımcı olur.

10. Pozitif İmgeler

Memnuniyet verici simgeler kullandığınızda beyniniz onlara tekrar dönmek ister. Negatif simgeler ise hatırlanabilir olmaktan ziyade beyin tarafından engellenirler çünkü beyin bu negatif simgeleri hoş bulmaz. 

onedio

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.