Hafızasını kaybetti, okuma yazmayı yeniden öğrendi

Hafızasını kaybetti, okuma yazmayı yeniden öğrendi

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde 9 yıl önce elektrik akımına kapılarak hafıza, duyma ve konuşma yetisini kaybeden 31 yaşındaki Serdar Açıkgöz, tedavisinin ardından Halk Eğitim Merkezi'nin kursuna katılarak okuma yazmayı yeniden öğrendi.

Sandıklı'da 2006 yılında çalıştığı inşaatta yüksek gerilim hattındaki elektrik akımına kapılan Serdar Açıkgöz, 14 ay boyunca yatağa mahkum yaşadı. Hafızasını, duyma ve konuşma yetisini kaybeden Serdar Açıkgöz, bir süre İsviçre'de sürdürdüğü tedavisinin ardından yeniden duymaya başladı. Türkiye'ye döndükten sonra da inşaatlarda çalışmaya devam eden Serdar Açıkgöz, Halk Eğitim Merkezi'nin 160 saatlik kursuna katılarak okuma yazmayı yeniden öğrendi. Kursu başarıyla tamamlayan Serdar Açıkgöz, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Yavuz'un da hazır bulunduğu toplantıda Kaymakam Faik Arıcan'dan sertifikasını aldı. 

Kaymakam Faik Arıcan, "Geçirdiği bir kazada hafıza, duyma ve konuşma yetisini kaybeden Serdar'ın azmi sayesinde hayata pozitif bakarak, böyle bir başarı elde etmesi bizleri mutlu etti. Halk Eğitim Merkezimizin birinci derece okuma yazma kursunu tamamlayarak bu belgeyi almaya hak kazandı. Gayretinin herkese örnek olmasını diliyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.