Hafız Davut Özay, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Hafız Davut Özay, Son Yolculuğuna Uğurlandı

12 yaşında Hafız olan ve 15 yaşında müezzinlik yapmaya başlayan Tavşanlı’nın en tanınmış din görevlilerinden birisi Davut Özay, 72 yaşında hayatını kaybetti.

12 yaşında Hafız olan ve 15 yaşında müezzinlik yapmaya başlayan Tavşanlı'nın en tanınmış din görevlilerinden birisi Davut Özay, 72 yaşında hayatını kaybetti. Özay, son yolculuğuna 19 yıl görev yaptığı Arifağa Cami'nde kılınan Cenaze Namazı'yla uğurlandı. Arifağa Cami sık rastlanmayan bir kalabalığa şahitlik etti.

Tavşanlı'nın en tanınmış hafızlarından Davut Özay, uzun yıllar görev yaptığı Arifağa Cami'nde kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.

1942 yılında Tavşanlı'ya bağlı Şenlik Köyün'de dünyaya gelen ve 12 yaşında hafız olan Davut Özay, 15 yaşında Boyacıoğlu Mescidi'nde müezzinlik yapmaya başladı. Sırasıyla Kavaklı Cami, Pazar Cami ve Arifağa Cami'nde müezzinlik yapan Davut Özay, Kur'an tilavetleri ve seslendirdiği kasidelerle Tavşanlılıların gönlünde taht kurdu.

19 yıl boyunca Arifağa Cami'nde görev yapan Davut Özay, yine bu camide kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Öğle namazına mütakip kılınan cenaze namazında camiye sığmayan cemaat cami avlusunu da doldurarak Özay'a verdiği kıymeti bir kez daha göstermiş oldu.

Emekli din görevlileri başta olmak üzere, Tavşanlı Müftüsü Mecit Amil, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Ak Parti İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Demir'in de katıldığı cenaze töreninde Davut Özay'ın mesai arkadaşları da bir araya gelerek Tavşanlı'nın çok değerli bir din görevlisini kaybettiğini vurguladı.

Evli ve üç çocuk babası olan Davut Özay'ın akrabaları Asri Mezarlık'ta taziyeleri kabul ederken cenaze törenine katılanlarda başta Özay'ın çocukları ve damadıyla birlikte akrabalarına baş sağlığı diledi.(İÖ-EFE)

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.