Hadis öğrenenlere KUDÜS ödülü

Hadis öğrenenlere KUDÜS ödülü

Kartal Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin öğrencileri arasında organize ettiği, “Ezbere Hadis Okuma Yarışması”nda dereceye giren altın öğrenciler, altın ile mükâfatlandırıldı.

Dereceye giren öğrenciler, Umre ile Kudüs turu, saat ve çeyrek altın gibi çeşitli ödüller kazandı.

Kartal Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin organize ettiği, “Ezbere Hadis Okuma Yarışması” İstanbul Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. İHL öğrencisi Hafız Ramazan Toygün’ün okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programa, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan telgraf gönderdi. Başbakan Erdoğan telgrafında şunları söyledi: “Sevgili Peygamberimizin kutlu doğumunu idrak ettiğimiz bugünlerde, kâinatın efendisi iki cihan güneşi Peygamber Efendimizin hayatının, örnek kişiliğinin, düşünce dünyasının daha iyi anlaşılması ve hayatımıza tatbik edilmesi noktasında düzenlenen etkinliklerin önemli katkıları olacağına inanıyorum”

AKMAN: PEYGAMBERİMİZ VAHYİ YAŞANTISINDA TATBİK ETTİ

Programın açılış konuşmasını yapan Kartal Mehmet Akif Ersoy Anadolu İHL Okul Müdürü Bekir Akman, Peygamber Efendimizin Allah’tan aldığı vahyi sadece insanlara ulaştırmadığını, ayrıca yaşantısında da tatbik ettiğini söyledi. Bekir Akman, Peygamberimizin yolunu sürdürmek, sözlerini hayat prensibi yapma amacıyla “Ezbere Hadis Okuma Yarışması”nı düzenlendiklerini kaydetti. Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz ise, öğrencilerin hadisleri ezberlemekle beraber hayatlarına da geçirmeleri gerektiğini ifade etti.

BÜYÜK: BU DÖNEMİN KIYMETİNİ BİLMELİYİZ

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük ise, İmam Hatip Liselerinin bu ülkenin çimentosu olduğunu, birlik ve beraberliğini pekiştiren kurumlar olduğunu söyledi. İmam Hatip Liselerini sürekli tartışan siyasetçilerin olduğunu ve bunların, “siyasi hayatıma mal olsa bile kesintisiz eğitimi çıkaracağım” dediklerini hatırlatan Büyük, bu kişilerin şu anda isminin anılmadığını belirtti. Büyük, İmam Hatiplerin önünü açan Başbakana ise teşekkür etti. Büyük sözlerinin devamında şunları söyledi: “Kartal İmam Hatip Lisesi’nin önünde TOMA’ların beklediği, öğrencilerin başından başörtülerinin çıkarıldığı günlerden bugün, kamuda başörtülü bir şekilde görev yapan bir döneme girdik. Biz bu dönemin kıymetini bilmezsek, nimetlerini hakkıyla yerine getiremezsek, bunların bir süre sonra elimizden alındığına yeniden şahit oluruz. Bunun için dik durmalıyız.”

YARIŞMADA DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Kartal Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri arasında yapılan, “Ezbere Hadis Okuma Yarışması”nda dereceye giren öğrenciler; Umre, Kudüs turu, saat ve çeyrek altın gibi çeşitli ödüller kazandı.

9. sınıflar arasındaki yarışmada: 1. Esra Bilik, 2. Zehra Süğün, 3. Zeynep Gügercin, 4. Şevval Uşdi, 5. Ahmet Ergün oldu.

Diğer sınıflardan oluşan kategoride ise 1. Orhan Akat, 2. Mervenur Barutçu, 3. Beyza Demirci, 4. Kübra Eser, 5. Sibel Aras, 6. Hümeyra Aydaş, 7. Gülsüm Kaya, 8. İmran Keleş, 9. Elif Özateş, 10. Emine Kaya, 11. Saadet Aybütüğ, 12. Rabia Yücel, 13. İlknur Kılıçsokan, 14. Rabia Narmanoğlu, 15. Mutlu Sizek, 16. Ulyanur Kıraç, 17. Şuranur Şahin, 18. Selin Sevde Gügercin, 19. Zeynep Albayrak, 20. Münevver Latifoğlu oldu.

Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.