Hacıların yurda dönüşü devam ediyor

Hacıların yurda dönüşü devam ediyor

Kutsal topraklarda ibadetlerini yerine getiren hacılardan oluşan kafilelerinin özel ve tarifeli uçaklarla gelişleri sürüyor

Medine ve Cidde'den Atatürk Havalimanı'na gelen hacılar, pasaport kontrolünün ardından beraberinde getirdiklerini zemzem suyu ile hurmalarını teslim aldı. Ardından terminalin geliş katında kendilerini bekleyen yakınlarıyla buluştu. Bazı hacı ve yakınlarının duygu dolu anlar yaşadığı terminal çıkışında ise hacıların dönüşü nedeniyle kısa süreli yoğunluk oluştu.

Hacılardan Iğdırlı Zehra Yel, hayatındaki en mutlu günlerini hacı olduktan sonra kutsal topraklarda yaşadığını belirtti.

İsteyenlerin hacı olması için dua ettiğini, kutsal toprakların ise mutlaka görülmesi gerektiğini ifade eden Yel, "Türkiye için dua eyledim, şehitlerimiz için dua eyledim, gençlerimiz için dua ettim, mezardaki büyüklerimize de dua eyledim. Orada duasız bir gün koymadım." dedi.

Suriyeli çift Türkiye için dua etti

Bir süredir Türkiye'de yaşayan Suriyeli Ahmet ve Fatma Elçihade çifti de kafileyle hacdan döndü.

Kendisini bekleyen çocuklarıyla terminalde buluşan Fatma Elçihade, hacda Türkiye ve Müslümanlar için bol bol dua ettiğini belirterek, "Biz Türkiye'de yaşıyoruz. Suriye düzelirse inşallah memleketimize dönmek istiyoruz. Bunun için de dua ettik." diye konuştu.

Hacılardan Mevlüt Tataroğlu, eşi Saide Tataroğlu ve kızıyla kutsal topraklara gitme fırsatını elde ettiği için mutluluk duyduğunu belirterek, "69 yaşındayım. 'Hacca daha erken gitseydik' diyoruz. Genç gitmek daha güzel. Kabe'yi ilk gördüğümüzde Allah'tan şimdiye kadar yaptığımız ve bundan sonra yapacağımız duaların kabulünü istedik." ifadelerini kullandı.

aa

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.