Hacılar Türkiye'de terör bitsin diye Kabe'de dua edecek

Hacılar Türkiye'de terör bitsin diye Kabe'de dua edecek

Hac ibadeti için bu yıl kutsal topraklara giden ilk kafile, Atatürk Havalimanı'ndan dualarla uğurlandı

Hareketi öncesinde Dış Hatlar Terminali'ne gelen yaklaşık 200 hacı adayı, özel turizm şirketlerinin görevlileri eşliğinde biletleme işlemlerini gerçekleştirdi. 

Hacı adaylarından Abdullah Akyüz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, tüm Müslümanların kutsal topraklara gitmesini istediğini söyledi. Akyüz, ilk kez gideceği Kabe'de Türkiye'nin geleceği için dua edeceğini dile getirerek, "Allah ordumuza, milletimize, devletimize zeval vermesin. Bütün şehitlerimize Allah rahmet eylesin, yakınlarına sabır versin" diye konuştu.

Kafilede bulunan Latife Kayaarslan da 9 yıldan bu yana kutsal topraklara gitmek için beklediğini belirtti. Kayaarslan, bu yıl hayalinin gerçekleştiğini ifade ederek, "Orada bu zor günlerimizin geçmesi için daha çok dua edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Ailesiyle havalimanına gelen Zihniye Patlak ise daha önce umreye gitmesine rağmen kutsal toprakları bir kez daha göreceği için büyük heyecan duyduğunu söyledi. Türkiye'de terörün bitmesi için dua edeceklerini belirten Patlak, "Allah zalimlere fırsat vermesin" dedi.

"Kabe'yi ilk gördüğümde bayılmışım"

Kafilede bulunan Fikret Özen, kutsal topraklarda İslam aleminin birliği için bol bol dua edeceğini bildirerek, "Oraları anlatılmaz, yaşanır. Cenab-ı Hak bana ilk önce rüyamda oraları gösterdi. Sonrasında da Kabe'yi ilk gördüğümde bayılmışım" değerlendirmesini yaptı.

Hacı adayı Emine Güneş eşiyle hacca gideceği için çok mutlu olduğunu belirtti. Güneş, 8 seneden bu yana  bugünleri beklediklerini dile getirerek, Türkiye'nin refahı ve hayırlı bir hükümetin kurulması için de dua edeceklerini anlattı.  Balıkesir'den gelen Filiz Öztoprak da kutsal topraklara gideceği için bambaşka duygular yaşadığını ifade ederek, tüm İslam aleminin iyiliği için dua edeceğini sözlerine ekledi.

Hacı adaylarını uğurlamaya gelen yakınlarının da mutlu olduğu, bazılarının ise duygulandığı gözlendi.

Kafile, daha sonra Türk Hava Yolları'nın tarifeli uçağıyla Medine'ye hareket etti.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.