Hacı adaylarına üzücü haber

Hacı adaylarına üzücü haber

Kabe'nin tavaf alanını genişletme çalışması nedeniyle hac kotasını yüzde 20 azaltan Suudi Arabistan, Diyanet'in yoğun girişimlerine rağmen geri adım atmadı.

Ayfer Mallı'nın haberi:

Kurada çıkan 74 bin hacı adayı arasında önümüzdeki günlerde yeni bir kura çekilecek ve 14 bin hacı adayı elenecek.

Hacı adaylarına Suudi Arabistan'dan kötü haber geldi. Suudi Arabistan yönetiminin hac kotasının yüzde 20 azaltılması kararından geri adım atmaması nedeniyle 14 bin hacı adayı bu sene kutsal topraklara gidemeyecek. Hükümet ile Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yoğun çabalarına rağmen Suudi yönetiminin geri adım atmaması nedeniyle 14 bin hacı adayını belirlemek için yeniden kura çekilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı önümüzdeki günlerde kur'ada çıkan 74 bin hacı adayı arasında yeni bir kura çekecek.

2014 MÜJDESİ 2015'E SARKACAK

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in hac için yedi yıl müracaat etmiş hacı adaylarının 2014 yılında kuraya tabi tutulmadan kutsal topraklara kur'asız gitmeye hak kazanacağı müjdesi de bir sene ertelenecek. Bu yıl hacca gidemeyen 14 bin kişi önümüzdeki yıl kurasız haca gidecek.

Ramazan umresine de vize yok

Suudi yönetimi, son dakika kararıyla ülkemizden ramazan umresi için kutsal topraklara gidecek vatandaşları da mağdur etti. Ramazan umresi için 18 bine yakın vatandaş kutsal topraklara gidecekti. 18 bine yakın vatandaş umre için ücretlerini yatırırken, uçak biletleri bile alınmıştı. Ancak Suudi yönetimi son dakikada umre için bekleyen vatandaşlara vize vermedi.

Yeni Şafak