Hacı adaylarına önemli duyuru

Hacı adaylarına önemli duyuru

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Aygün, 2017 yılı hacı adayları için önemli bir açıklama yaptı

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Dursun Aygün, 2017 hac organizasyonunda konaklama türünde değişikliğe gittiklerini, bu nedenle hacı adaylarının kayıtlarının otomatik değil kendileri tarafından yenileneceğini bildirdi.

Aygün, 2017 yılı hac organizasyonuna ilişkin yaptığı açıklamada, bu sene "Tercihli Oda Konaklama Türü" isimli yeni bir sisteme geçildiğini belirtti.

Yeni sistemde hacılara 2, 3, 4 kişilik odalarda konaklama imkanı verileceğini açıklayan Aygün, böylece hem konaklama kalitesinin artırılacağını hem de ücrette adalet sağlanacağını söyledi.

Vatandaşların tercihlerini belirlemek için sistemde kaydı bulunan bütün hacı adaylarının kayıtlarının yenileneceğini, kaydı olmayanların ise ön kayıt yaptıracaklarını ifade eden Aygün, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu anda 1 milyon 800 bin kayıtlı hacı adayımız var. Bu vatandaşlarımızın da hiçbir endişesi olmasın. Tamamına müftülüklerimiz aracılığıyla, medya aracılığıyla tarihleri duyuracağız. Her vatandaşımız o tarihi öğrenecek ve o süre içerisinde elektronik ortamda ya da müftülüğe gitmek suretiyle bizzat kaydını kendisi yenileyecek. Daha önce vatandaşlarımızın kaydını otomatik olarak kendimiz yeniliyorduk. Ama şöyle sorunlar oldu, bazı vatandaşlarımızın rahatsızlığı var, gidemeyecek durumda, bazılarının daha önce yazıldığı yılda maddi durumu iyiydi, şimdi maddi durumu iyi olmayabiliyor. Geçen sene kurada adları çıktığı halde 10 bine yakın vatandaşımız gidemedi. Dolayısıyla hem kayıtlarımızı güncelleyip sağlıklı hale getireceğiz hem de vatandaşımızın tercihini de orada net olarak alacağız. Böylece inşallah kayıtlarımızı daha sağlıklı hale getireceğiz. Vatandaşlarımız endişe etmesin, kaç yıl önce yazılmışsa o hakkı zaten duruyor. Hiçbir şekilde hak kaybı olmayacak."

Aygün, ilk defa başvuran hacı adayları için ön kayıtların 26 Aralık- 6 Ocak'ta, kayıt yenilemenin ise 9-27 Ocak'ta yapılabileceğini dile getirdi.

"Geçen senelerde otomatik kayıt yenileme işlemi yapıldığı için hacı adayları kayıt yenilemede bilgilendirilme konusunda sıkıntı yaşar mı" sorusuna Aygün, "Biz hepsine ulaşacağız. Bu konuyu il müftülerimizle de görüştük. Hiç kimsenin hakkının da zayi olmasını istemeyiz. Kayıt yenilemeden dolayı vatandaşlarımızdan bir ücret almayacağız." yanıtını verdi.

Diyanet'te Hac ve Umre ücretleri TL olarak tahsil edilecek

Diyanet İşleri Başkanlığı, Hac ve Umre ücretlerinin 5 Aralık 2016 tarihinden itibaren Türk Lirası olarak tahsil edileceğini duyurdu

Diyanet'in sitesinde şu açıklama yer aldı:

Başkanlığımız Hac ve Umre ücretlerinin Türk Lirası olarak tahsil edilmesine yönelik geniş kapsamlı çalışmasını tamamlamıştır. Buna göre Başkanlığımız 5 Aralık 2016 tarihinden itibaren Hac ve Umre ücretlerinin Türk Lirası üzerinden tahsil edilmesine karar vermiştir. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.