Hacı adayları dualarla kutsal topraklara uğurlandı

Hacı adayları dualarla kutsal topraklara uğurlandı

Sivas'ta 310 hacı adayı, dualar eşliğinde kutsal topraklara uğurlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonunda kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları için, Sivas Şehirler Arası Otobüs Terminali'nde İl Müftülüğü tarafından uğurlama töreni düzenlendi. Törene Sivas Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, İl Müftüsü Vekili Mehmet Şahin ve hacı adaylarının yakınları katıldı.
 
Törende konuşan Vali Yardımcısı Kalaylı, hacı adaylarının ibadetlerinin kabul olmasını dileyerek Türkiye'nin birlik ve beraberliği için dua etmelerini istedi. İl Müftü Vekili Şahin ise hac ibadetinin önemi ve fazileti hakkında bilgi verdi. Hacı adayları da bu ibadetlerini yerine getirmek için yıllarca beklediklerini ve kuradan çıktıkları için mutlu olduklarını belirterek, Allah'ın bu kutsal ibadeti herkese nasip etmesini dilediler.
 
Törende kuran okunmasının ardından 310 hacı adayı, dualar eşliğinde kutsal topraklara gitmek üzere Sivas Nuri Demirağ Havaalanı'na uğurlandı. Törende duygu dolu anlar yaşandı. Çocuklarından, ailelerinden ve sevdiklerinden ayrıldıkları için hüzünlenen hacı adaylarının, kutsal topraklara erişecek olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşadıkları gözlendi.
 
Haber7 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.