Hacı adayları Arafat’ta eller semaya kalkıyor

Hacı adayları Arafat’ta eller semaya kalkıyor

Emir ve davete uyarak kutsal topraklara koşan hacı adayları, mahşer provası için Arafat’a çıktı.

Cebelü’r-Rahme’nin (Rahmet Tepesi) hakim olduğu genişçe alanı dolduran 3 milyon mümin, bugün vakfeye duracak. Arafat’a kurulan on binlerce çadırdan dualar yükseliyor.
 
Hacı adayları, Kâbe’de tavaf ve Safa-Merve arasında sa’y rükünlerini tamamladı. Arafat’a ise uzun bir yolculuğun ardından ulaşıldı. Sabah saatlerinde önce yeniden ihrama girildi. İhram yasakları başladı. Sonra, kafileler halinde Mekke’ye 25 kilometre uzaklıktaki Arafat’a hareket edildi. Araçlarla intikal gece geç saatlere kadar sürdü. Yaya gidenler de oldu. Çadırlara yerleşen hacı adayları, dualarına bölgenin manevi atmosferinde devam ediyor. Diyanet, yılların basık çadır uygulamasına son verdi. Bu yıl, yüksek ve içinde halı serili çadırlar, hacı adaylarından alınan 300 riyal katkı karşılığında kuruldu.
 
Bugün sabah namazının ardından öğle namazına kadar dualar eşliğinde beklenecek. Öğle ve ikindi namazları birleştirilerek kılındıktan sonra Arafat’ta vakfeye durulacak. Eller ayakta semaya açılacak. Duayı Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez yaptıracak. Yaklaşık 6 saat Arafat’ın ibret dolu atmosferi solunacak. Hacı adayları güneş batmaya başladığında Müzdelife’ye hareket edecek. Burada akşam ve yatsı namazları birleştirilerek kılınacak. Müzdelife vakfesinin ardından şeytan taşlamak için taş toplanacak ve Mina’daki Cemarat bölgesine geçilecek. Büyük şeytan (Akabe Cemaratı) taşlanacak ve Kâbe’ye tavaf ve sa’y için gelinecek. Kurban kesimi ve tIraşın ardından ihramdan çıkılacak. Artık hacı olan müminler, iki bayramı birlikte yaşayacak. Bayramın ikinci ve üçüncü günleri şeytan taşlama sürecek.
 
Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.