Hacı adayları Arafat’a çıkmak için gün sayıyor

Hacı adayları Arafat’a çıkmak için gün sayıyor

Hacı adayları Arafat'a çıkmak için gün sayıyor.

Arafat hazırlıklarında ise sona gelindi.
Diyanet İşleri Başkanlığı, Mekke hastanesinde yatarak tedavi gören hacı adaylarını vakfe günü Arafat'a sevk edebilmek için yoğun çaba sarf ediyor. Hasta hacı adayları uzman doktorların kontrolünde Arafat'ta kurulacak sağlık çadırına nakledilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Mekke ve Medine'de bulunan bütün sağlık personeli, Arafat'ta kurulacak 400 metrekarelik sağlık çadırında hizmet verecek. Sağlık çadırında acil müdahale, muayene, gözlem hizmeti ile yatarak tedavi gören hastalar için 140 yatak kapasiteli bir bölümün dışında eczane de bulunacak. Ayrıca, 15 gezici ambulans herhangi bir sağlık problemiyle karşı karşıya kalan hacı adaylarına hizmet vermek üzere Arafat'ta bulunacak. Vakfenin ardından Müzdelife ve Mina'daki 3 ambulans ve 40 kişilik sağlık ekibi nakiller bitene kadar sağlık hizmeti vermeye devam edecek.

7 BİN 400 ÇADIR KURULACAK

Türkiye'den gelen hacı adayları geceyi Arafat'ta kurulacak 7 bin 400 çadırda geçirecek. Her 10 hacı adayına bir çadır düşerken kurulacak özel irşat çadırında gün boyu özel programlar düzenlenecek. Diyanet İşleri Başkanlığı servis ekiplerince Müzdelife bölgesine intikallerde yaşanacak izdihamı önlemek amacıyla gerekli tedbirler de alındı. Bölgede meydana gelecek yığılmaların yavaşlatma ve bekletme yöntemleriyle giderilmesi planlanıyor. Hacı adaylarının Arafat'taki yemek ihtiyacı Cidde'de hazırlanan kumanyalarla karşılanacak. Arafat ve Mina'da 2 öğün yemek verilecek.

Star