Hacettepe Üniversitesinde Gazze Camisi olacak

Hacettepe Üniversitesinde Gazze Camisi olacak

Hacettepe Üniversitesi Senatosu, Gazze'de ölenlerin anısına Beytepe Camisinin adını da Gazze Camisi olarak değiştirme kararı aldı

Hacettepe Üniversitesi Senatosu, Gazze'de ölenlerin anısına Beytepe Yerleşkesinde anıt yaptırma ve aynı yerleşkede bulunan Beytepe Camisinin adını da Gazze Camisi olarak değiştirme kararı aldı. 
 
Hacettepe Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Hacettepe Üniversitesi Senatosunun dün yaptığı toplantıda Gazze’ye destek için üniversite imkanlarının seferber edilmesine yönelik kararlar alındığı kaydedildi. 
 
Açıklamada, senato toplantısında İsrail saldırısı sırasında Gazze’de yaşamını yitirenler anısına Beytepe Yerleşkesinde bir anıt yapılması ve tadilatı devam eden Beytepe Camisinin adının değiştirilerek Gazze Camisi olarak hizmete açılmasının onaylandığı belirtildi. 
 
IŞİD terör örgütünün Türkmenler üzerindeki baskısına da dikkat çekilen senato toplantısının sonuç bildirgesinde, "Yirmi birinci yüzyılda Ortadoğu coğrafyasında küresel ve bölgesel güçlerin çıkar çatışmaları yüzünden büyük bir insanlık trajedisi yaşanmaktadır. Toprakları gasp edilen ve  yüzde 70’i mülteci olan Filistinliler'in maruz kaldığı zulüm ve haksızlıklar, İsrail’in Gazze’ye karşı yürüttüğü son saldırılarla yeni bir aşamaya girmiştir. Suriye’de yaşanan iç savaşın yerinden ettiği milyonlarca insana duyarsız kalan uluslararası toplum,  şu an Irak’ta IŞİD terör örgütü tarafından yerlerinden edilen Türkmenler'in çığlıklarını da işitmemektedir. Hacettepe Üniversitesi Senatosu olarak insan haklarını ve uluslararası hukuku hiçe sayan İsrail hükümetinin Gazze’ye yönelik insanlık dışı saldırısını şiddetle kınıyor, başta BM ve Güvenlik Konseyinin daimi üyeleri olmak üzere uluslararası toplumun duyarsız hatta İsrail’in saldırılarını tasvip eden tavrını esefle karşılıyor, kendilerini uluslararası hukukun gereklerini yerine getirmeye çağırıyoruz."
 
Bildirgede, Filistin halkına yönelik soykırım faaliyetini durdurması için İsrail’e karşı siyasi, diplomatik, ekonomik ve teknolojik işbirliği alanlarında yaptırımlar uygulanması talebinde bulunularak, "Anne karnındaki bebeklere kadar uzanan bu vahşi soykırım girişimine karşı bütün insanlık âlemini, gerekli duyarlılığı göstermeye, İsrail hükümetinin bu saldırgan tavrını sona erdirmesi için her türlü yaptırımı uygulamaya ve Ortadoğu'da yaşanan bütün acıları dindirmek için üzerine düşeni yapmaya davet ediyoruz" denildi.
 
Açıklamada, Rektör Prof. Dr. Murat Tuncer'in de Hacettepe Üniversitesinde eğitimlerini sürdüren Filistinli öğrencilere burs ve barınma yardımı yapacakları bilgisini verdiği ve  akademisyenlere bu insanlık dışı zulmü, vahşeti durdurmak için daha fazla çalışılması çağrısında bulunduğu kaydedildi.
 
aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.