Hac Kayıt Yenileme İşlemleri nasıl yapılır? Hac Kayıt Yenileme Ücreti var mı? (2017)

Hac Kayıt Yenileme İşlemleri nasıl yapılır? Hac Kayıt Yenileme Ücreti var mı? (2017)

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2017 yılı Hac Mevsimi için süreci geçtiğimiz haftalarda başlamıştı. Geçtiğimiz haftalarda alınan ön kayıtların ardından, 9 Ocak itibari ile Hac Kayıt Yenileme işlemleri başladı. Hac Kayıt Yenileme nasıl yapılır? Ücreti var mı?

Geçtiğimiz haftalarda Hac Önkayıtlarını kabul eden Diyanet İşleri Başkanlığı, 9 Ocak 2017 Pazartesi itibari ile Hac Kayıt Yenileme işlemlerini başlattı. Geçtiğimiz yıllarda otomatik olan bu işlem, bu sene kişinin kendi yapacağı işlemler ile olacak. Peki Hac Kayıt Yenileme nasıl yapılır? Hac Kayıt Yenileme tarihleri ne zaman? Hac Kayıt Yenileme ücreti var mı?

2017 Hac Kayıt Yenileme nasıl yapılır?

Eskiden otomatik olarak yapılan Hac Kayıt Yenileme, bu sene otomatik olarak yapılmayacak. Önceki yıllarda hac kurasına başvurmuş, fakat kura'da çıkmamışlar, bu sene kayıt yenilemeyi kendi yapacaklar. Aksi takdirde hac kurasına dahil edilemeyecekler.

Hac Kayıt Yenileme 2017 işlemlerini yapmak için, ister online olarak http://www2.diyanet.gov.tr/hacveumregenelmudurlugu/Sayfalar/HaberDetay.aspx?rid=106&lst=HaberlerListesi&csn=/hacveumregenelmudurlugu sayfasından, ister bölgelerindeki müftülüklere doğrudan müracaat ederek "konaklama tercihleri" yaparak yapabilecekler.

Ayrıca ister online olarak, isterse müftülükler üzerinden iletişim bilgilerinizi güncellemeniz gerekmektedir.

Hac Önkayıtlarda istenen 20 TL'lik ücret, Hac Kayıt Yenieme'de istenmeyecektir.

2017 Hac Kayıt Yenileme tarihleri

Bir diğer merak edilen konu ise 2017 Hac Kayıt Yenileme işlemlerinin ne zaman yapılabileceği. 2017 Hac Kayıt Yenileme, 9 Ocak 2017 itibari ile başladı. Daha önce hac başvurusu yapmış fakat kura'da çıkmamış olanlar, 31 Ocak 2017 tarihine kadar Hac Kayıt Yenileme yapabilirler.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.