Hac ibadetine 350 milyon Euro harcadık

Hac ibadetine 350 milyon Euro harcadık

2014 yılında hac ibadetinde bulunmak için kutsal topraklara giden 60 bin hacı ülkeye geri dönüyor.

Son verilere göre 60 bin hacıdan 10 bini Lüks ve Delüks haccı tercih ederken, hac ibadeti için toplam harcamanın 350 milyon Euro’ya ulaştığı kaydedildi.
 
Her yıl binlerce Müslüman’ı ağırlayan, dünyada en çok ziyaret edilen kutsal mekanlar arasında yer alan Mekke, bu yıl da ziyaretçi akınına uğradı. TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acentaları Birliği) ve Diyanet İşleri’ne göre bu yıl Türkiye’den Suudi Arabistan’a gidenlerin sayısı 60 bini aştı. 60 bin hacı adayından 10 bini lüks ve delüks haccı tercih ederken, toplam harcamanın 350 milyon Euro’ya ulaştığı yeni veriler arasında. 
 
2014’te Kadın Hacı Adayları Çoğunlukta
 
Bu yılın hac verileriyle ilgili açıklamalarda bulunan hac organizasyonlarının güvenilir ismi Vizyon Turizm’in Yönetim Kurulu Üyesi Osman Memiş, hacca lüks gidenlerin sayısının her geçen gün arttığını söylerken, alınan resmi verilere göre, bu yıl Türkiye’den gidenlerin çoğunluğunu da kadınların oluşturduğunu belirtti.
 
Hediye Olarak En Çok Hurma Tercih Ediliyor
 
Hacdan gelenlerin hediye tercihleriyle ilgili de bilgi veren Vizyon Turizm’in Yönetim Kurulu Üyesi Osman Memiş; “Hac ibadetinin vazgeçilmez unsurlarından biri de hacdan gelenlerin hediyelerle gelmesidir. Mesela bizim vatandaşlarımızın en çok tercih ettiği ürünlerin başında hurma geliyor. Tesbih, seccade ve misvak ise tercih edilen diğer ürünler.” dedi.
 
Yeni Asya 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.