Hac ibadetinde kullanılacak teknolojik yenilikler

Hac ibadetinde kullanılacak teknolojik yenilikler

Akıllı kart ve Hac bilekliği de dahil olmak üzere bu yıl Hac ibadetini kolaylaştırmak için birçok modern teknoloji kullanıldı

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı Hac İşlerinden Sorumlu Müsteşar Dr. Aid el-Guveynim, büyük Hac sempozyumu oturumlarının ‘Haccı Kolaylaştırma Fıkhı’ başlıklı 47’inci oturumunda Şarku’l Avsat’a özel açıklamalarda bulundu.

“Akıllı Hac bilekliği, bu yıl hacıların yolculuğunu optimize etmek için benzersiz bir teknoloji ile çalışacak. Tavaf alanına girmenin yanı sıra Meşair trenini kullanmanın temel gereksinimi bu bileklik olacak. Ayrıca Tufeyc programı aracılığıyla hacıların dini alandaki soruları cevaplandırılacak ve ziyaret yerleri hakkında bilgi verilebilecek.”

Guveynim, hacıların taleplerini karşılamak için bu yıl Nusuk platformunda yapılan araştırmaların yanı sıra kendilerine verilen hizmetleri değerlendirmek için kullanılan yapay zekaya güvenildiğini söyledi.

Guveynim, Hac ibadetini gerçekleştirmek için şu ana kadar krallığa 1 milyon 350 binden fazla hacının geldiğini kaydetti.

Guveynim, bakanlığın ve ilgili makamların hacıların Mekke’deki ikametgahları ile kutsal yerler arasında yolculularını kolaylaştırmak için hazırlıklarını tamamlandığını bildirdi.

Akıllı kart ve Hac bilekliği de dahil olmak üzere bu yıl Hac ibadetini kolaylaştırmak için birçok modern teknolojinin kullanıldığına dikkat çeken Guveynim Hacıların Mekke’de ve kutsal yerlerde kolaylıkla gezinmelerini sağlayan bir platformu etkinleştirdiklerinin de altını çizdi.

Şarku’l Avsat

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.