Habeşistan'da iki bayram birarada yaşandı

Habeşistan'da iki bayram birarada yaşandı

IBS, hayırseverlerin kurban vekaletlerini Habeşistan'da binlerce yetim ve yoksula ulaştırarak bayram sevincinin yaşanmasına vesile oldu.

Kurban kesimleri Dernek Yönetim Kurulu üyelerinin bizzat vekaletleri okumaları ile yapılarak kesilen kurbanların etleri yine Derneğin Yönetim Kurulu üyeleri tarafından dağıtıldı.
Bu seneki Kurban Organizasyonunun da hiç bir sıkıntı yaşanmadan tamamladığını belirten IBS Başkanı Mehmet Sever," Kurban vekaletleri ile Habeşli yetim ve yoksulları sevindiren bütün hayırsever kardeşlerime ve bu vazifeleri eksiksiz tamamlayarak ülkemize dönen Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.
 
Derneğin Kurban bayramı sonrasında bölgede yaptırılan yetimhane ve aşevi kompleksinin ilk etabı olan 100 kişilik yetimhanenin açılışının yapıldığını belirten Mehmet Sever, bu kalıcı eserin 2. ve 3. etaplarının da önümüzdeki aylarda hayırseverlerimizin destekleri ile tamamlanacağını ifade etti. Halihazırda 100 yetimin eğitime başladığını belirten IBS başkanı 2.kısmın tamamlanması ile sayının 200 yetim olacağını söyledi. Mehmet Sever, yetimlere sponsor olmak isteyen hayırseverler için 1 yetimin aylık tüm masraflarının 100 TL olduğunu  Aşevinin de tamamlanması ile her gün bu yetimlerimize ve  yoksul ailelere  sıcak yemek dağıtımı yapılacağını ifade etti.
 
IBS sene boyunca yetimhanede adak, akika ve şükür kurbanı kesimlerine 250 TL'den devam ediyor.
 
Haber7 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.