Güzelliğe erişmek

Güzel olan onunla meşguliyet; yüzünden okumak güzel, mananın derinlerine dalmak güzel, mealini okumak güzel, tefsirini okumak güzel, yazması güzel, dinlemesi güzel, mukabelesi güzel. Hele bu güzellikler ramazanda olursa daha da bir güzel.

Ay onunla şereflenmiş, gece onunla şereflenmiş; o şerefin “an”a taşınması, gönle inmesi, akla yerleşmesi, hayata akması ne büyük şeref, ne büyük bayram.

Kur’an Müslümanlığı! Kur’an’sız Müslümanlık mı olur; Müslüman Kur’an’sız olabilir mi? Kur’an Peygambere itaati emreder; okuyana, anlayana.

Kök, gövde, meyve; bu bütünlük yoksa ağaç da yoktur. Ağaç kökten ibaret değildir, gövdeden de  değildir; netice meyve içindir. Bölünmüş akıl, parçalanmış kalp görmez bu bütünlüğü; gövdeyi keser, kökü kökler, meyveyi oldurmaz!

Fitne devirlerde Kur’an’ a daha bir sarılmalı, sünnete daha bir ittiba etmeli değil midir? Bu yeniliğe ve diriliğe erişmek için eşsiz bir fırsat ramazan. Sahurda, seherde; onu  okumak dinlemek, zikretmek, fikretmek ve bu hale şükretmek, hamdle dolmak; günü böyle doldurmak…

Evet, Kur’an yaşıyor, onu yaşayan adımlar atmak; fitnelere öldürücü darbe vurmaktır. Söz uçar, hal yaşar; sirayet ve inikâsla gönülden gönüle akar. Sözü tesirli kılan da o hal değil midir?

Sünnete tutundukça Kur’an’la olan bağ kuvvetlenir. Hayata vahiyle bağlanmak sünnet ipine tutunmakla olur. Nehir olmalı ki su aksın…

Kirli zihinleri temizleme, paslı kalpleri arındırma, sisli hisleri dağıtma zamanı ramazan. Gündem Kur’an; okumak, ezberlemek, akletmek, düşünmek, tefekkür etmek; sünnet nehri ile hayata akma gündemi.

Ümmet üzerinde oynanan fitneler böylesi gündemlerle bertaraf edilir. Kökü kökleştirmek, gövdeyi güçlendirmek; yeryüzü Kur’an Medeniyetine muhtaç.

Kadir gecesi nasıl anlaşılmalı, nasıl idrak edilmeli, hayata nasıl taşınmalı; gelmesi için bir yıl beklemeli mi? O geceden bir medeniyet doğdu; kararan gecelerimiz bu yoldan başka bir yolla aydınlanmayacak, dünya da öyle.

Güzellikler ayı ramazanda Kur’an’a güzelce sarılmak, sünnete güzelce ittiba etmek ve fert ve ümmetçe güzellik dolu bayramlara erişmek duasıyla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum