Güvenlik İçin Eğitim Projesi"

Güvenlik İçin Eğitim Projesi"

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından çocukların suçtan zarar görmelerini ve suça sürüklenmelerini önlemek amacıyla "Güvenlik İçin Eğitim Projesi" kapsamında seminerler düzenlendiği bildirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, temel misyonu 18 yaş altı çocukları korumak ve kollamak olan Çocuk Şube Müdürlüğü'nün görevinin, çocukların suçtan zarar görmelerini ve suça sürüklenmelerini önlemek, suça sürüklenen ve suç mağduru olan çocukların topluma kazandırılmasına katkıda bulunmak olduğu belirtildi.

Suç meydana gelmeden önce yapılan çalışmaların maliyetinin suçun verdiği maliyetten çok daha az olduğu anlayışından hareketle Çocuk Şube Müdürlüğü'nce önleyici hizmetler yürütüldüğü aktarılan açıklamada, bu hizmetlerin en önemlisinin toplumun suça karşı bilgilendirilmesi olduğu vurgulandı.

Bilgilendirme çalışmaları kapsamında Ekim 2014'te "Güvenlik İçin Eğitim Projesi" hazırlandığı, Çocuk Şube Müdürlüğü'nce hazırlanan bu proje kapsamında İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok'un eşi Gülhan Altınok'un da katılımıyla 17 Şubat'ta Esenler'deki Kadir Topbaş Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminerde 520 aile ve çocuklarına Emniyet Amiri Özlem Temür tarafından "Genel güvenlik kuralları" ve Başkomiser Uğur Evcin tarafından "Madde bağımlılığıyla mücadele" konularında eğitim verildiği kaydedildi.

Beykoz'daki Sabancı Öğretmen Evi'nde 23 Şubat'ta düzenlenen program ile Beykoz Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan 13-18 yaş grubundaki kız çocuklarına gerçekleştirilen ziyarette "Bireysel güvenlik kuralları" ve "Güvenli internet kullanımı" konularında eğitim verildiği aktarıldı.

Bahçelievler'deki Şeyh Zayed Çocuk Yuvası'nda kalan 6-12 yaş grubu çocuklara 26 Şubat'ta gerçekleştirilen ziyarette polis memuru Yüksel Akkaya tarafından güvenlik kurallarına ilişkin eğitim verildiği belirtildi.

haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.