Guterres, Ortadoğu'yu ziyaret edecek

Guterres, Ortadoğu'yu ziyaret edecek

BM Genel Sekreteri Guterres, BM Genel Sekreteri olarak 28 Ağustos'ta ilk kez Filistin ve İsrail'e üç günlük ziyaret gerçekleştirecek.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in 28-30 Ağustos tarihleri arasında Filistin ve İsrail'i ziyaret edeceği bildirildi.

Filistin'in BM Daimi Temsilcisi Riyad Mansur, "Filistin Halkının Vazgeçilmez Haklarının Kullanılması Komitesi Toplantısı"nda, Guterres'in BM Genel Sekreteri olarak ilk kez Filistin ve İsrail'e üç günlük bir ziyaret gerçekleştireceğini söyledi.

Guterres'in Ramallah'ta Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşeceğini ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya geleceğini ifade eden Mansur, 30 Ağustos'ta ise Gazze'yi ziyaret edeceğini belirtti.

Gutterres'in ziyareti sırasında "İsrail'in Filistin işgalinin vahşetini kendi gözleriyle göreceğini" söyleyen Mansur, Gutterres'in "İsrail-Filistin sorununa iki devletli çözüm seçeneğinden başka bir B planı yok" açıklamasına atıfta bulunarak, iki devletli çözümün önündeki asıl engelin İsrail'in yasadışı yerleşim birimleri olduğunu kaydetti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.