Gurbette Öğrencilerle İftar bir başka güzel

Gurbette Öğrencilerle İftar bir başka güzel

ABD'de yaşayan Türkiyeli aileler, Ramazan ayı boyunca gurbette okuyan öğrencileri iftar sofralarında ağırlamak için adeta birbiriyle yarışıyor.

Memleketlerinden binlerce kilometre uzakta dili, dini ve kültürü farklı bir ülkeye eğitim için gelen gençlere kapılarını açan aileler, Ramazan heyecanını gençlerle yaşıyor.

Amerika'da okuyan gençler, Türkiye'de kurulan iftar sofralarının özlemini duysa da Türk ailelerin davetleri sayesinde özlemlerini bir nebze azaltmaya çalışıyor. Genç öğrenciler, baba ocağında kurulan iftar sofralarını gurbette bulmanın mutluluğunu yaşıyor.

Uzun yıllardır ABD'de yaşayan eski hakem ve milli tekvandocu Yusuf Baysal, her Ramazan öğrencilere iftar verenlerden biri.

New Jersey eyaletinde yaşayan Baysal ailesi, Ramazan boyunca daha fazla misafir ağırlamak için, dostlarından aldığı iftar davetlerini kibarca geri çeviriyor. Gurbette yaşayan öğrencileri davet etmenin çok önemli olduğunu ve bu şekilde insanların daha fazla kaynaşma imkanı bulduklarını belirten Baysal, "İkram ettiğimiz yemeklerle bir nebzede olsa öğrencilerimizi Anadolu'ya taşıyorsak ne mutlu bize" dedi.

Her fırsatta davetlilere, "Yemeklerin hepsi bitmesi lazım; yoksa bir daha sizi davet etmem" şeklinde ısrarcı olan Baysal, "Öğrenci dediğin çok yer. Onlar ne kadar çok yemek yerse biz o kadar haz alıyoruz. Özellikle öğrenci misafir ağırlamak bizi daha çok mutlu ediyor" şeklinde konuştu.

Ramazan boyunca mutfakta uzun saatler çalışarak gelecek olan misafirlere birbirinden leziz yemekler hazırlayan Nevin Baysal ise, "Öğrencilerin bütün yemeklerini bitirmesi bana büyük bir haz veriyor. Mutfakta uzun saatler geçirerek yemekler hazırlıyorum. O yemeklerin iştahla yenilmesi beni çok mutlu ediyor" diye konuştu.

Davetliler arasında yer alan Emre Duralı isimli öğrenci, Ramazan'da Türk ailelerden iftar daveti almanın büyük bir ayrıcalık olduğunu söyledi. "Özellikle bu mübarek ayda, öğrenciler ailelerin yemeklerini çok arıyor" diyen Duralı, "Yaklaşık 1,5 yıldır ABD'deyim. Ramazan'da gördüğüm bu sıcak ortam beni çok mutlu etti. Yemeklerin yanı sıra ailelerin bizi gönülden ağırlaması bizi mutlu ediyor. Bize evini açan bütün ailelere teşekkür ediyorum" şeklinde görüşlerin ifade etti.

Ramazan boyunca hemen hemen her akşam iftara davet edildiklerini belirten bir başka öğrenci İdris Tuna "ABD'de her gün bir iftar yemeğine davetli olacağımı düşünmezdim. İnsanların öğrencilere bu kadar ilgi göstermesi bizi çok mutlu ediyor. Her iftarda öğrenciler geliyor diye çeşit çeşit yemeklerin yapılması bizi mutlu ediyor. Gurbette bizi yalnız bırakmayarak, misafir eden herkese teşekkür ediyorum." dedi.

CİHAN

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.