Günlük ortalama 30 bin araç geçecek

Günlük ortalama 30 bin araç geçecek

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, "Günlük ortalama 30 bin araç muhtemelen geçecek. Bayram öncesi ve sonrası bu rakamın da üzerine çıkmasını bekliyoruz." dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Günlük ortalama 30 bin araç muhtemelen geçecek. Bayram öncesi ve sonrası bu rakamın da üzerine çıkmasını bekliyoruz. İnsanlar alıştıkça bu rakam 40 binleri geçecek." dedi.

Arslan ile Azerbaycan Ulaştırma Bakanı Ziya Memmedov, açılış töreninin ardından Osmangazi Köprüsü'nde test sürüşü yaptı.

Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünya şaheseri projelerden birisini daha hayata geçirdiklerini belirterek, köprünün özellikleri itibariyle dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada yer aldığını söyledi.

Fay hattı da hesaba katılarak yapılan bir köprü olduğunu ifade eden Arslan, "Körfezi 1,5 saatte dolaşmaktansa 6 dakikada karşıdan karşıya geçebileceğiniz, İstanbul'u, İzmir'i çok yaklaştıracak 3,5 saatlik bir mesafeye düşürecek köprü ve devamındaki otoyollar. Osmangazi Köprüsü sadece mesafe kısaltmakla kalmayacak, aynı zamanda İstanbul, Kocaeli, Yalova, Çanakkale, Balıkesir, İzmir ve Bursa bütün bu illerimizin birbiriyle daha yüksek seviyede ticari ve ekonomik olarak ilişkiler kurması demek." ifadesini kullandı.

"Köprü, bayram süresince bedava"

Köprünün, Marmara Bölgesi'nin yükünün Ege'ye, oradan da Akdeniz'e aktarılması adına mesafeleri kısaltan şaheser bir proje olduğunu vurgulayan Arslan, şöyle konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanımız, yap-işlet-devret projesi olmasına rağmen, görevli şirket tarafından işletiliyor olmasına rağmen, bayram süresince insanlarımızın köprüyü ücretsiz kullanacağını açıkladı. Dolayısıyla bayramlaşmayı da ağız tadıyla yapabilecekler. Vatandaşlarımızın kurallara uyarak, dikkatli bir şekilde kazasız belasız bayramlaşmalarını diliyorum."

"İnsanlar alıştıkça günlük ortalama 40 bin aracı geçer"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, köprünün yolu önemli ölçüde kısalttığını belirterek, şunları kaydetti:

"Günlük ortalama 30 bin araç muhtemelen geçecek. Bayram öncesi ve sonrası bu rakamın da üzerine çıkmasını bekliyoruz. İnsanlar alıştıkça, bu rakam 40 binleri geçecek."

 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.