Günısı, Anten, Klima Kirlilği Kalkacak

Günısı, Anten, Klima Kirlilği Kalkacak

Kurala Uymayana Ruhsat Verilmeyecek

Antalya'nın merkez Muratpaşa ilçesinde belediyenin hazırladığı yönetmeliğe göre yeni yapılacak binalarda günısı, çanak anten ve klima dış üniteleri açıkta olamayacak, binalar beyaza boyanacak. Kurala uymayana iskan ruhsatı verilmeyecek.
 
Antalya İşadamları Derneği’nin (ANTİAD) Akra Barut Otel’de düzenlediği ilk toplantının konuğu Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal oldu. Dünyada en kolay kabul edilen göçmenlerin müteşebbisler olduğunu belirten Uysal, işadamlarına, "Bir ülkenin vatandaşlığını almak için para harcamak gerekiyorken aynı ülkeye 150 bin dolarlık pastane açarak elini kolunu sallaya sallaya insanlar girebiliyor. Bunun nedeni üretken, girişimci, disiplinli insan tipinin fazla olmaması. Dünyada bu tür insan sayısı fazla değil. Sizlerin Antalya’da varlığından mutluyum." diye seslendi.
 
Göreve geldiği altı ayda yaptıklarını anlatan Ümit Uysal, konuşmasında Kırcami, Kaleiçi ve görsel kirlilik konularında önemli açıklamalar yaptı. Yerine getirdikleri ilk seçim vaadinin Kırcami'nin bin ölçekli uygulama imar planı olduğunu ifade eden Uysal, seçildikten sonraki ilk ayı bu konu üzerine çalıştıklarını belirterek, "Günde 600 kişiyle çay içerken Kırcami planını bitirdik." dedi. 5 binlik nazım imar planına uygun olarak yapılan binlik planın Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde onaylanmasının ardından uygulamaya geçileceğine değinen Uysal, "Haziran, temmuz gibi kazma vurulur. Bu yaz süreç tamamlanabilir." ifadesini kullandı. Uysal, bir işadamının, mahkemeden yürütme kararı alınması halinde ne olacağıyla ilgili sorusuna, " Korkunun ecele faydası yok. Mahkeme kararı çıkacak diye çalışmayalım mı?" karşılığını verdi.
 
UYMAYANA İSKAN RUHSATI YOK
Ümit Uysal, Muratpaşa'da görüntü kirliliğini ortadan kaldıracak önemli bir yönetmelik hazırladıklarını söyledi. Yasal süresi içinde itiraz edilip iptal ettirilmemesi için bugüne kadar kamuoyuna açıklamadıklarını dile getiren Uysal, "Bugün 60. gün olduğu ve dava süresi geçtiği için kamuoyuna açıklıyorum. Bundan sonra Muratpaşa'da gün ısılar gizli olacak. Bir binaya başlarsanız beyaz yapmak zorundasınız. Dava açarlar diye konuşmamıştık. Günısı, çanak anten, klima dış üniteleri saklı olmak durumunda. İskan ruhsatı alabilmek için bunları yapmak zorunda." diye konuştu. Binalarda beyaz renk kullanımının da zorunlu hale geleceğini kaydeden Uysal, bu amaçla bir caddedeki binaları örnek olması için belediye olarak boyayacaklarını kaydetti. Uysal, mevcut yapılarda ise yeni kuralların uygulanması yönünde yaptırım uygulamayı düşünmediklerini dile getirdi.
 
KALEİÇİ'NDE DÜZENLEME
Kaleiçi'nde ise kullanım düzenlemesine gideceklerini, masa koyulacak yerleri çizmeye başladıklarını, ruhsatsız yerleri kapattıklarını anlatan Uysal, şöyle konuştu: "Şehrin çekirdeği olan Kaleiçi üzerine çalışıyoruz. Çok oy getirecek bir şey olarak baktığımızdan değil. Şehrin namusu olarak gördüğümüz için. Kaleiçi'ne turist gelmiş gelmemiş kaç kişiyi ilgilendirecek. Şehirdeki ticari yaşamı hareketlendirecek bir şey ama yapmamız lazım. Birilerinin yapması lazım. Değilse belalı, masraflı işler ama yılmadan devam edeceğiz: Bizde olan kısımların restorasyonuna da devam edeceğiz."
 

 

Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.