Güneydoğu ve Doğu Anadolu Risale-i Nur talebelerinden darbe açıklaması

Güneydoğu ve Doğu Anadolu Risale-i Nur talebelerinden darbe açıklaması

Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgeleri Risale-i Nur Talebeleri Platformu’ndan 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin açıklama

Risale Haber-Haber Merkezi

Doğu ve Güneydoğu Risale-i Nur Talebeleri Platformu olarak halkımızın hür iradeleriyle seçmiş oldukları meşru hükumete ve Türkiye’de genelde millet ve devlet için, özelde ehl-i iman için önemli kazanımların elde edilmesine vesile olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik darbe girişimini kınıyor ve lanetliyoruz.

Ehl-i imanın bütün kutsallarını kendi meş’um fiil ve maksatlarına alet eden, mümin kardeşini, kendi dünya menfaati için ötekileştiren ve yeri geldiğinde ona zarar veren, son raddede yerli ve yabancı tüm şer mihraklarla ittifak ederek, “maksada götüren her yolu mübah” addederek, hürriyete sahip çıkan masum insanların üzerine ateş açmak suretiyle onları katleden/katle ortak olan FETÖ terör örgütünü ahiretteki hukukumuz baki kalmak üzere lanetliyoruz.

15 Temmuz 2016 tarihinde darbeye ilişkin haberler duyulduğu andan itibaren tüm platform gönüllüleri olarak Cumhurbaşkanımızın beyanıyla sokaklara, meydanlara çıktık. Demokrasi ve hür irade nöbetlerine katılan platform üyesi üç Nur Talebesi kardeşimiz, bu nöbetleri sırasında cunta ve FETÖ örgütü mensubu askerlerin halka ateş açmaları sonucunda şehid oldular. Darbenin girişiminin hemen başlarında açıklamalarda bulunan Üstadımızın talebeleri Hüsnü Bayram ve Mehmet Fırıncı ağabeylerin açıklamalarını duygularımızın tercümanı olan beyanlar olarak görüyoruz.

Bu açıklamalarla birlikte, Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgeleri Risale-i Nur Platformu üyeleri olarak ilk andan itibaren devam eden milli irade ve demokrasi nöbetleriyle beraber bu bildiriyi yayınlamayı hem insani, hem vicdani hem de Risale-i Nur prensipleri çerçevesinde bir vazife olarak görüyoruz.

İslam ülkelerine hüsn-ü misal olacak kahramanca, fedakârca duruşlarından ve İslam’ın izzetini temsil eden kesin ve kararlı tavrından  dolayı başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, olayların başından itibaren halka cesaret veren hükumetimize ve darbe girişimini haber alır almaz tüm televizyonlarda cesurca duruş sergileyerek halka güven telkin eden civanmert Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, kuruluş amacına uygun olarak halkının üstlenmesi gereken rolü fiilen gösteren Gazi Meclisimize ve tüm ümmete “imandan gelen hakiki hürriyet”in müsbet manada nasıl tezahür edeceğini gösteren aziz milletimize dua ve tebriklerimizle birlikte şükranlarımızı ifade etmek istiyoruz.

Bütün bunların ötesinde böyle bir musibetten özelde ülkemizi ve genelde tüm alem-i İslamı muhafaza ettiği için Cenab-ı Hak’ka hadsiz hamd-u senalar ediyoruz. 

(Diyarbakır-Silvan, Ergani, Çermik, Kulp, Bismil, Hani-Mardin-Kızıltepe, Midyat, Nusaybin, Mazıdağı-Şırnak-Cizre, Bingöl-Genç-Muş, Van)

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum