Güney Sudan krizine çözüm arayışları sürüyor

Güney Sudan krizine çözüm arayışları sürüyor

Etiyopya Başbakanı Hailemariam Desalegn, "Güney Sudan krizi"nde sorunun çözümü için Hükümetlerarası Kalkınma Otoritesi (IGAD) öncülüğünde ülkesindeki zirve öncesi bazı liderlerle bir araya geldi.

Etiyopya Başbakanlık Sözcüsü Jatachev Redda, Başbakan Desalegn'in İGAD liderlerinden Uganda Devlet Başkanı Yoweri Museveni, Kenya Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta, Cibuti Devlet Başkanı İsmail Ömer Guelleh, Güney Sudan Cumhurbaşkanı Salva Kiir Mayardit ile Addis Ababa'da ayrı ayrı görüşmeler yaptığını belirtti.
 
Redda, Güney Sudan'daki durumun ele alınacağı IGAD olağanüstü zirvesinin gündem maddelerine odaklı görüşmelerde ayrıca bölgesel düzeydeki gelişmelerin konuşulduğunu dile getirdi.
 
IGAD liderleri, Güney Sudan kriz konulu olağanüstü zirve için Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da bulunuyor. IGAD, 10 Haziran'da Güney Sudan krizinin çözümü için geçiş hükümeti kurulmasını öngören bir yol haritası açıklamıştı.
 
Bölge sorunlarına çözüm üretmek amacıyla kurulan ve Cibuti, Eritre, Etiyopya, Kenya, Somali, Sudan ile Uganda'nın üyesi olduğu IGAD'ın merkezi, Cibuti'de bulunuyor.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.