Güney Sudan insani felaketin eşiğinde

Güney Sudan insani felaketin eşiğinde

BM tarafından hazırlanan raporda, Güney Sudan'ın ''insani felaketin eşiğinde'' olduğu belirtildi.

Birleşmiş Milletler'in (BM) son üyesi Güney Sudan'ın ''insani felaketin eşiğinde'' olduğu belirtildi.
 
BM'nin Barış Operasyonlarından Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Edmond Mulet'in Genel Sekreter adına hazırladığı Güney Sudan raporunda,  3 yıl önce bağımsız ülke olarak BM Genel Kurulu'nun 193'üncü üyesi olan Güney Sudan'ın ''insani felaketin eşiğine'' geldiği kaydedildi.
 
BM Güvenlik Konseyi'ne sunulan raporla ilgili konuşan Mulet, geçen yıl görevden alınan eski Başkan Yardımcısı Riek Machar'a sadık askerler ile hükümet güçleri arasında çatışmalar olurken, Güney Sudan Devlet Başkanı Salvar Kiir ve Marchar'ın birlikte toplantı yaptığını ve buna rağmen ülkedeki savaşın devam ettiğini bildirdi.
Mulet, Güney Sudan'daki durumu şu şekilde özetledi:
 
"Bağımsızlık ilanından 3 yıl sonra, Güney Sudan insani felaket ve uzun süreli bir iç çatışmanın eşiğinde. Bu insan yapımı bir kriz ve bunu çözme sorumluluğundakiler, çözüm için yavaş davranıyorlar. Her iki taraf da daha fazla bir askeri seçeneği takip ederek kazanacağına inanıyor."
 
Mulet, ayrıca barış görüşmelerine anlamlı bir katılım sağlanması konusunda tarafları teşvik etmek için, uluslararası toplumun tek bir ses olmasının acil bir ihtiyaç olduğunun altını çizdi.
 
Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.