Güney Kore'de İslam karşıtlığını kim yükseltiyor?

Güney Kore'de İslam karşıtlığını kim yükseltiyor?

Müslümanlar az sayıda ve sempatik bir azınlık grup olarak görülürken, son bie yıl içinde algı değişmeye başladı.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- 2005 yılına dönüldüğünde ülkede azınlık olarak bile sayılmayan Müslümanlar, aradan geçen 12 yıl sonra 200 bin nüfus ile Güney Kore'nin yüzde 0.4'ünü temsil ediyor. Birçoğu, İslam'ın daha büyük varlığı olan ülkelerdeki göçmenler, bazıları ise Müslüman olan Güney Korelilerdir.

İslam'ı tanıtan yerel bir web sitesine göre, Güney Kore'de sadece 8 cami var. Buna karşılık, ülkedeki büyük Protestan derneklerine üye Protestan kiliselerinin sayısı en az 30.000 olarak belirlendi.

Güney Kore'de Müslüman sayısının giderek artması belirli sorunları da beraberinde getiriyor. Bunun bir kaç nedeni bulunuyor;

- Aşinalık: Güney Kore halkı İslam'a aşina değil. İslam ritüelleri, çok farklı dinlere inanan halk tarafından garipseniyor. Özellikle Müslümanların 'helal et girişimi' ve çok çocuğa sahip olmaları bazı Koreliler tarafından 'işgal girişimi' olarak görülüyor.

-Diğer din mensuplarının kötülemesi: Özellikle Koreli Protestanların kendi dinlerini yaymak adına İslamiyet'i kötülemesi son derece etkili oluyor. Örneğin geçen yıl ülkede bir helal gıda üretim tesisi kurulmasını Protestanların yoğun çabası engellemişti.

Protestanlık bazı Koreliler tarafından - özellikle nispeten elitist görüşleri nedeniyle - ABD'de eğitim görmüş seçkin elitlerce savunuldu. 20. yüzyılın başında ve 1948'de ulusal bölünmeden sonra Güney Kore'de Protestanlık, Güney Kore'nin ilk cumhurbaşkanı Syngman Rhee'de özetlendiği gibi siyasal seçkinler arasında etkili oldu.

Bu nedenle ülkede büyük bir Protestan nüfus patlaması olmuş durumda. Bu etki Müslümanlar üzerinde baskı olarak geri dönüyor.

Korea Expose'un haberine göre yavaş yavaş büyümekte olan Kore Müslüman nüfusunun kısa vadede bir patlama yapamayacağı öngörülüyor. Bölge Müslümanları ise yayılımdan çok ülkeye son zamanlarda hakim olan İslamofobi'nin endişesi içinde.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
4 Yorum