Güney Kore AVM'sinden örnek mescid uygulaması

Güney Kore AVM'sinden örnek mescid uygulaması

Güney Kore'nin en ünlü Alışveriş Merkezlerinden biri olan Lotte Department Store, AVM'nin içine açtığı mescid ile örnek oluyor.

Ömer Çiftçi'nin haberi:

RİSALEHABER- Güney Kore'nin başkenti Seul'da bulunan bir alışveriş merkezi olan Lotte Department Store, aldığı örnek bir karar ile saygı örneği gösterdi. AVM içine Müslümanlara özel bir mescid açan kurum, bu şekilde ticaret için Müslüman ülkelerden gelen ziyaretçilerinin sorununu çözmüş oldu.

50 metrekarelik bir alana kurulan Mescid tamamiyle İslami kurallara uygun olarak dizayn edildi. Kadın-erkek için ayrı ayrı Mescid yapan AVM'nin bu hareketi de takdir toplamış durumda. Mescidlerde birer adet Kur'an-ı Kerim, kıble için yön bulucu, abdesthane ve tuvalet mevcut durumda.

Lotte, Güney Kore'de Müslümanlar için mescid açan ilk perakende firması olma özelliğini de bu şekilde ele geçirdi. Fakat firmanın Müslümanlar için planları mescid ile sınırlı olmayacak. Firmadan yapılan açıklamaya göre son günlerde Güney Kore'de yaygınlaşan 'Müslüman Dostu Restoranlar' için de harekete geçmiş durumdalar.

koreanjoongang'ın haberine göre Güney Kore son yıllarda Müslüman turistler konusunda atağa geçmiş durumda. 2016'da 980 bin Müslüman turist ağırlayan ülke, bu yıl hedefi 1.2 milyona yükseltmiş durumda.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.