Güney Avrupalılar Almanya'ya göçüyor

Güney Avrupalılar Almanya'ya göçüyor

Geçen yıl Almanya'ya gelen göçmenlerin sayısı 1,2 milyonu buldu, güney Avrupa ülkeleri İspanya ve Portekiz ve İtalya'dan gelenlerin sayısı giderek artıyor.

Almanya'nın geçen yıl aldığı göç ile verdiği göç oranında aynı şekilde büyük bir artış görüldü. Aldığı göç fazlalılığı toplam 437 bin ile 1993'ten bu yana en yüksek düzeye ulaşarak rekor kırdı. 2013'te Almanya'ya göçeden sayısı toplam 1,226 milyon olarak kaydedildi. Bir yıl öncesine göre Almanya'ya gelenlerin sayısı toplam 146 bin kişi daha fazla oldu. Almanya'yı terkedenlerin sayısı ise 789 bin olarak bildirildi. Yirmi yıldan beri hiç bu kadar çok insan da Almanya'yı terketmemişti.

Almanya'ya geçen yıl da en çok Polonya'dan göçmen geldi. Federal İstatistik Dairesinin verilerine göre 2013'te Almanya'ya gelen Polonyalıların sayısı, ülkelerine geri dönenlerden 72 bin kişi daha fazla oldu. Diğer bazı AB ülkelerinden gelenlerin sayısı da gidenlerden daha fazla oldu. Romanya'dan 50 bin, Macaristan'dan 24 bin ve Bulgaristan'dan 22 bin daha fazla kişi Almanya'ya göçetti.

Avro bölgesinde borç krizi devam eden güney Avrupa ülkeleri İspanya, Portekiz ve İtalya'dan da Almanya'ya gelen göçmen sayısında önemli bir artış görüldü.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.