Güney Afrika’da şiddetli yağışlar: 32 ölü

Güney Afrika’da şiddetli yağışlar: 32 ölü

Güney Afrika’da son iki haftadır aralıksız devam eden yağmurların yol açtığı felaketlerde, toplam 32 kişi hayatını kaybetti.

Son 50 yılın mevsim normalleri dışında en uzun yağışlarının yaşandığı ülkede, toplam 5 eyalet sular altında kaldı.

Kooperatif Yönetim ve Geleneksel İşler Bakan Yardımcısı Andries Nel yaptığı açıklamada, ülkenin büyük bölümünün yağışların etkisinde olduğunu, özellikle North West, Limpopo, Mpumalanga, Gauteng ve KwaZulu- Natal eyaletlerinde şiddetli yağışların felaketlere sebep olduğunu dile getirdi. Açıklamada, meydana gelen sel felaketlerinde 25 kişi boğularak can verirken, 6 kişinin yıldırım çarpması sonucu, bir kişinin ise yıkılan duvarın altında kalarak hayatını kaybettiğini belirtildi. Nel ayrıca, ev ve çatılarda mahsur kalan birçok kişinin belediye ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldıklarını ifade etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, şiddetli yağışlarla beraber yolların, köprülerin, evlerin ve su pompalarının büyük hasar gördüğü belirtildi. Öte yandan bazı barajlarda taşma tehlikesine karşı kapaklar açıldı. Ülkenin birçok bölgesinde halk işyerlerine, hastanelere ve okullara ulaşım sağlamakta güçlük çekiyor. Güney Afrika Ulusal Afet Yönetim Merkezi, selden etkilenenlere yardım için faaliyetlerini aralıksız devam ettiriyor.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.