Güney Afrika, fen ve matematikte en başarısız ülke gösterildi

Güney Afrika, fen ve matematikte en başarısız ülke gösterildi

Dünya Ekonomik Forumu (WEF) 148 ülkeyi değerlendirdiği matematik-fen başarısı listesinde Güney Afrika’yı en altta gösterdi.

Temel Eğitim Bakanlığı, istatistiklerin dikkate alınmadığını, iş dünyasının görüşlerine başvurularak rapor hazırlanamayacağını bildirdi.

Öte yandan ana muhalefet partisi Demokratik İttifak’tan (DA) yapılan açıklamada, Güney Afrika’nın 148 ülke sıralamasında sonuncu olmasının “eğitimde olağanüstü hal” ilan edilmesini gerektiren bir durum olduğu belirtildi. DA, ülkedeki bütün fen ve matematik öğretmenlerinin ‘beceri testinden’ geçirilmesi çağrısı yaptı.

DA milletvekili Annette Lovemore, raporun yanlış olmadığını ama öte yandan Güney Afrika eğitimde bazı iyileşmeler gözlendiğini söyledi. Lovemore, istatistiklere göre, 2003’te 15 yaş öğrencilerinin yüzde 90’ının temel sayısal sorulardan geçemediğini, rakamın 2011’de yüzde 76’ya düştüğünü ifade etti.

Dünya Ekonomik Forumu'nun, ‘Küresel Bilgi Teknolojisi Raporu’, ülkelerin, eğitim düzeylerini geliştirmek için bilgi ve iletişim teknolojilerini ne ölçüde kullandıklarını değerlendiriyor. WEF’in raporunda “ Genel Eğitim Kalitesi’ sıralamasında ise Güney Afrika 146. sırada yer aldı. Yakın zamana kadar Afrika’nın en büyük ekonomisi olan Güney Afrika’nın listede Kenya, Nijerya ve Zimbabve’nin gerisinde kalması ise yerel basında büyük eleştiri konusu oldu.

WEF’in matematik ve fen eğitimi listesinde ilk beş ülke, Singapur, Finlandiya, Belçika, Lübnan,İsviçre olurken, sondan 5 ülke, Honduras, Mısır, Dominik Cumhuriyeti, Angola ve Güney Afrika diye sıralandı.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.