Güneşin manyetik kutupları yer değiştirdi

Güneşin manyetik kutupları yer değiştirdi

NASA ve NOAA bilim insanları, 25’incisi yeni başlayan Güneş döngülerinin ne olduğunu açıkladı

Güneş, en basit tanımıyla çok sıcak ve elektrik yüklü devasa bir gaz topudur. Bu ateşli topun manyetik kutupları 11 yılda bir yer değiştiriyor. Bu değişim döngülerine de Güneş döngüsü adı veriliyor. NASA, konuyla ilgili yeni bir açıklama yaptı.

Salı günü gerçekleştirilen basın etkinliğinde NASA ve NOAA’dan bilim insanları bir araya gelerek yeni döngüyle ilgili tahminlerini ve analizlerini paylaştı. Uzaydaki atmosfer değişimi muhtemelen astronotları ve elektronik cihazları etkileyecek.

25. Güneş döngüsü başlıyor

25. Güneş Döngüsü Tahmin Paneli’nde NASA ve NOAA sponsorluğunda bilim insanları bir araya geldi. Bilim insanları, Aralık 2019’da Solar Minimum’un yaşandığını söyledi. Bu olay da Güneş döngüsünün başlangıcı oldu. Bilim insanları bu olayı Güneş üzerindeki lekelere göre belirlediği için gerçekleştikten birkaç ay sonra açıklayabiliyorlar. 

Araştırmacılardan biri olan Lika Guhathakurta, döngünün hiçbir zaman durmadığını ve daha ziyade bir sarkaç mekanizması gibi hareket etmeye devam ediyor. Güneş şu anda solar maximum adı verilen konuma doğru ilerliyor.

webtekno

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.