Güneş tutulması nedir? Güneş tutulması saat kaçta? Güneş tutulması Türkiye'de görülecek mi?

Güneş tutulması nedir? Güneş tutulması saat kaçta? Güneş tutulması Türkiye'de görülecek mi?

Tarihin en büyük güneş tutulması için nefesler tutuldu. Bir çok açıdan tefekkürlük bir olay olan Güneş Tutulması 21 Ağustos, yani bugün görülecek. Peki Güneş tutulması saat kaçta? Tutulma Türkiye'den izlenebilecek mi?

Güneş Tutulması nedir? sorusuna yanıt arayan vatandaşlarımız dışında da tüm Dünya'da Bilim İnsanları heyecan içinde. Sebebi ise beklenen Güneş Tutulması için tarihin gelip çatması. Tarihin en büyük güneş tutulması olarak anılan bu tutulma 21 Ağustos 2017 tarihinde görülecek. Başta NASA olmak üzere tüm bilim kurumları artık saatleri sayıyor. Peki Güneş Tutulması saat kaçta?

Güneş Tutulması işin bilimsel kısmı kadar, yüce Yaratıcımız Allah'ın (C.C) haşmetine ve kudretine bir delalet olacak. Tutulma sırasında ortaya tefekkürlük manzaralar çıkacak. Bu nedenle vatandaşlarımız 21 Ağustos Güneş Tutulması Türkiye'den görülecek mi? sorusuna yanıt arıyor. 

Güneş Tutulması nedir?

Güneş Tutulması, uydumuz Ay, Güneş ve Dünya'nın aynı sıraya gelmesi ve Ay'ın gölgesinin Güneş'i kapatacak şekilde Dünya'nın üzerine düşmesidir. 

Güneş Tutulması saat kaçta?

Tarihin en büyük güneş tutulması 2 dakika 35 saniye sürecek. Güneş Tutulması sırasında Güneş'in az yansıyan ışıkları ile birlikte yıldızlar da görünür. Ortaya mucizevi bir manzara çıkaran bu olay Türkiye Saati ile 21.15'te olacak.

Güneş Tutulması Türkiye'den izlenebilecek mi?

Tarihin en büyük Güneş Tutulması maalesef Türkiye'den izlenemeyecek. Türkiye'de Güneş Tutulması olduğu saatler akşam olacak.

Türkiye'de görülen son büyük Güneş Tutulması 11 Ağustos 1999'da görülmüştü. Türkiye'den izlenebilecek bir sonraki Güneş Tutulması 1 Haziran 2030'da gerçekleşecek.

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.