Güneş tutulması ne zaman? Güneş Tutulması Türkiye'de görülecek mi?

Güneş tutulması ne zaman? Güneş Tutulması Türkiye'de görülecek mi?

Güneş tutulması ne zaman yaşanacak soruları binlerce meraklı vatandaş tarafından oldukça sık aranan konulardan biri haline geldi. Ay'ın Güneş ve Dünyanın arasından geçerken Güneş'i tamamen kapatması durumlarında meydana gelen güneş tutulması...

Güneş tutulması, yılın belirli dönemlerinde meydana gelen ve Ay'ın güneş ışığının tamamını ya da belirli bir bölümü kapatmasıyla ortaya çıkan doğa olayıdır. Astronomi dünyasında 2017 yılında iki kez meydana geleceği açıklanan güneş tutulması, belirli lokasyonlardan gözlemlenebilecek. Peki, 2017 güneş tutulması ne zaman gerçekleşecek? İşte, merak edilen o tarih

GÜNEŞ TUTULMASI NE ZAMAN?

Güneş tutulması, 26 Şubat Pazar günü Türkiye saati ile 17.59'da halkalı görünümde ortaya çıkacak. İlk tutulmanın gerçekleşmesinin ardından yıl içerisindeki ikinci tutulma ise 21 Ağustos tarihinde gerçekleşecek. Bu tutulmalar ABD ve Kuzey Afrika'da izlenebilecek. Yani Türkiye'de canlı olarak görülemeyecek.

HALKALI GÜNEŞ TUTULMASI NEDİR?

Ay, Güneş ve Dünya'nın arasından geçerken halka şeklinde bir boşluğu kapatamadığında halkalı güneş tutulması meydana gelir.

Tam güneş tutulması: Ay'ın Güneş ve Dünyanın arasından geçerken Güneş'i tamamen kapatması durumlarında meydana gelmektedir.

Hibrit güneş tutulması: Dünyanın herhangi bir bölgesinde meydana gelen güneş tutulması, bazı noktalardan halkalı, bazı noktalardan da tam şekilde görünebilir. Bu tutulma türüne hibrit güneş tutulması denir.

Parçalı güneş tutulması: Ay'ın yörünge hareketi esnasında Güneş'in önünü tam olarak kapatamadığı durumlarda meydana gelmektedir. Güneş'in bir parçasını kapattığı güneş tutulmasına denir.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.