Gündüz uykusunun gizli gücü

Gündüz uykusunun gizli gücü

30 dakikalık gündüz uykusunun insanın öğrenme ve hafızasının gelişmesi açısından önemi bir kere daha vurgulandı.Yapılan bir araştırmaya göre gün içinde 26 dakika kestirmek insanın performansını yüzde 34, dikkatini ise yüzde 54 geliştiriyor.

Öğleden sonra kısa bir kestirme uykunun gücünü asla göz ardı etmeyin. Düsseldorf Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre kısa kestirme hafızayı geliştiriyor. Nasa araştırmasına göre kestirme pilotların performanslarını artırıyor. 26 dakikalık uyku pilotların performanslarını yüzde 34, dikkatlerini ise yüzde 54 yükseltiyor. Bu durumun sporcular için de geçerli olduğunu belirten uzmanlar, aslında herkesin dikkatini artırmak için gün içinde 30 dakikalık uykunun gerekli olduğunu öneriyor.

Öğleden sonra dış dünyayla bağlantınızı kesin

Daily Mail'in haberine göre; uyku grusu olarak tanınan, Christiano Ronaldo'nun aralarında bulunduğu ünlü isimlere uyku konusunda yardım eden Nick Littlehales, kestirmenin sonunda yudum yudum değil de hızlı bir şekilde içilecek espresso gibi bir kahvenin de iyi olacağını söylüyor. 90'lı yıllarda Manchester United futbol takımıyla çalıştığında sporcuların dinlenmesi ve toparlanması için uyku odaları hazırladıklarını belirten Littlehales, oyuncuların bu gündüz uykusuyla daha avantajlı duruma geldiklerini söyledi.

Özellikle öğleden sonra mutlaka gözlerin kapatılması ve dış dünyayla bağlantının kesilmesi gerektiğini belirten Nick Littlehales, bu sırada hiçbir şeyin düşünülmemesi ve kafanın boşaltılmasını tavsiye ediyor. En fazla 30 dakikalık uykunun yeterli olduğunu belirten Littlehales, uykudan sonra gün ışığına çıkmanın insana o hareketsizlik halinden daha kolay sıyrılmasına yardımcı olacağını söylüyor.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.