Günde bir fincan kahve iyi gelir

Günde bir fincan kahve iyi gelir

Uzmanlara göre günde bir fincan kahve karaciğer yağlanmasına iyi geliyor, iltihabı azaltıyor.

Bu konuyla ilgili yapılmış geniş toplumsal çalışmalarda, her gün kahve içenlerde içmeyenlere oranla daha az yağlı karaciğer hastalığı görülüyor.

Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Bülent Değertekin, günde bir fincan kahve içmenin karaciğer yağlanmasını azalttığını, araştırmalarla özellikle bir fincan kahvenin faydasının kanıtlandığını belirtti.

Doç. Dr. Değertekin, yaptığı açıklamada, karaciğer yağlanmasının tüm dünyada hızla artan bir sorun olduğuna işaret ederek, Türkiye'de her 4 erişkinden birinde karaciğer yağlanmasının görüldüğünü söyledi.

Karaciğerdeki fazla yağın, insan vücudu için hayati önem taşıyan bazı enzimlerin üretilmesini ve gerekli dağılımın yapılmasını engellediği için bazı ciddi hastalıklara zemin hazırladığı belirtilen açıklamada, "Oysa, yağlanma sorununu basit önlemlerle gidermek mümkün. Kilo vermek bu önlemlerin başında geliyor. Kişinin mevcut kilosunda yüzde 5 azalma sağlandığında, karaciğer yağlanması gerilemeye başlayabiliyor. Günde bir fincan kahve içmek de karaciğer yağlanmasını azaltıyor" bilgisi verildi.

Doç. Dr. Bülent Değertekin de araştırmalarla özellikle bir fincan kahvenin faydasının kanıtlandığını vurguladı. Değertekin, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Kafein, karaciğer yağlanmasına çok iyi geliyor ve iltihabı azaltıyor. Günde bir fincan kahve içenlerin daha az karaciğer yağlanması gösterdiği bir gerçek. Bu konuyla ilgili yapılmış geniş toplumsal çalışmalarda, her gün kahve içenlerde içmeyenlere oranla daha az yağlı karaciğer hastalığı görülüyor. Hatta kronik Hepatit C enfeksiyonu, alkole bağlı karaciğer hastalığı olanlarda da kahve içmenin, karaciğer hasarını azalttığı tespit edildi."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.