Günde 5 defa Rabbinizle konuşmaktan kendinizi mahrum etmeyin

Günde 5 defa Rabbinizle konuşmaktan kendinizi mahrum etmeyin

Görmez, "İnsan hayata bir kez gelir. Günde 5 defa Rabbinizle konuşmaktan, onun huzuruna Miraç'a çıkmaktan kendinizi mahrum etmeyin" dedi

Tüm yurtta Miraç Kandili coşkuyla idrak edildi. Ankara'da, Miraç Kandili dolayısıyla Ahmet Hamdi Akseki, Hacı Bayram-ı Veli ve Kocatepe camilerinin de arasında bulunduğu birçok camide mevlit okundu, dualar edildi. 
 
Ahmet Hamdi Akseki Camisi'ndeki programa katılan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Miraç'ın müminlere değerler kazandıran bir okul olduğunu söyledi.
 
Allah'ın, Miraç'la insana "yücelme ve yükselmenin" yolunu gösterdiğini ifade eden Görmez, insanların, maddi unsurlarla değil, ahlakla faziletle adaletle manevi değerlerle yükselebileceğini kaydetti.
 
Miraç'ın üç büyük hediyesinin bulunduğunu dile getiren Görmez, bunlardan birincisinin namaz, ikincisinin "Bakara Suresi'nin son ayetleri", üçüncüsünün ise "iman eden müminlerin cennete gideceği" olduğunu bildirdi.
 
Camideki çocuklara ve aileler seslenen Görmez, "İnsan hayata bir kez gelir. O bir kez hayatta, asla kendinizi bu büyük nimetten, günde 5 defa Rabbinizle konuşmaktan, onun huzuruna Miraç'a çıkmaktan kendinizi mahrum etmeyiniz. Ey anneler babalar, yavrularınızı günde 5 defa Rabbimizin huzuruna varmaktan, peygamber gibi Miraç'a çıkmaktan mahrum bırakmayınız. Namaz müminin Miracıdır. Namaz sizi bütün kötülüklerden alıkoyar" dedi.
 
"Kardeşliğimizi daim etsin"
 
"İslam dünyasında bütün müminler Miraç'larından düştüler, yüce Rabbimiz yeniden onları Miraç'a çıkarsın" diyen Görmez, şöyle dua etti:
 
"Yüreklerimizde ve hanelerimizde Miraç'ın kandilleri daima yansın. Yüce Rabbimiz, kendisine iman eden mümin kulların kalpleri arasındaki rabıtayı güçlendirsin. Milletimizin, memleketimizin en büyük zenginliği olan farklılıklarımızı fitneye dönüştürmekten bizleri muhafaza etsin. Zenginliğimiz olan kardeşliğimizi daim etsin. Birkaç gün önce yeryüzünün yüzlerce metre altında, kendi çocuklarının rızkını temin etmek için çalışan ve Soma'da vefat eden kardeşlerimize rahmet eylesin. Onları cennetinde şehit kullarıyla birlikte haşreylesin. Yine Bosna'da sel felaketinde hayatlarını kaybeden kardeşlerimize rahmet eylesin."
 
Görmez, camideki vatandaşlardan eve gittiklerinde Kuran-ı Kerim'i ve tefsirini okumalarını istedi.
 
Ahmet Hamdi Akseki Camisi'ndeki mevlide Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in de katıldığı görüldü.
 
İstanbul 
 
Kandil dolayısıyla kadın, erkek, genç, yaşlı çok sayıda kişi, özel programlar düzenlenen başta Sultanahmet, Eyüp Sultan ve Süleymaniye Camisi olmak üzere İstanbul'daki camilerde saf tuttu. 
 
İstanbul Müftülüğünce Sultanahmet Camisi'nde düzenlenen programda, Kur'an-ı Kerim ve mevlit okundu. Caminin tamamen dolması nedeniyle, cemaatin bir kısmı avluda namaz kıldı. Bazı vatandaşlar, caminin önünde fotoğraf çektirirken, bazıları da avluda Kur'an-ı Kerim okudu. 
 
Eyüp Sultan ve Süleymaniye camilerinde de kandil dolayısıyla program düzenlendi. Programlarda, Kur'an-ı Kerim, Kaside-i Bürde, mevlit ve ilahiler okundu.
 
Ayrıca, İstanbul'daki birçok camide kandil dolayısıyla mevlit okutularak, dualar edildi. 
 
Selimiye Camisi doldu taştı
 
Hazreti Muhammed'in Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya oradan Allah katına yükseldiği mübarek gecede, Edirne'de camiler yoğun ilgi gördü.  Tarihi Selimiye Camisi, Miraç Kandili'nde çevre illerden de gelenlerle doldu taştı.
 
Yılın her günü birçok insanın ziyaret ettiği, Mimar Sinan'ın "ustalık eserim" dediği ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Selimiye Camisi'nde kandili geçirmek isteyen vatandaşlar, akşam saatlerinden itibaren camiyi doldurmaya başladı.  
 
Sabahın erken saatlerinde gelen vatandaşlar, kentteki tüm camileri gezdikten sonra akşam namazını Selimiye Camisi'nde kıldı. 
 
Kur'an-ı Kerim ve ilahilerin okunduğu gecede Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Yakar, vaaz verdi. Vaazın ardından yatsı namazını kılan vatandaşlar camiden ayrıldı.
 
aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.